Žingsnis po žingsnio prie pareigų

Žingsnis po žingsnio prie pareigų

23. Oct 2018, 12:25 RenataŪselienė RenataŪselienė

Skiepydami vaikams pareigos jausmą, dažnai susidūriame su nenoru ar tingėjimu nudirbti vieną ar kitą darbą. Norėdama, kad vaikai savarankiškai ir su dideliu noru darytų tai, ką geba pagal savo amžių nusprendžiau šią situaciją spręsti kūrybiškai. Tam labai padėjo YTėvų įpročių ir pareigų ugdymo kortelės. Jos kietos, nedidelės, spalvingos ir aiškiai nusakančios, ką reikia atlikti.

Pirmai dienai pasirinkau įprastus "darbus", kuriuos vaikai ir taip atlieka. Jie sužavėti stebėjo, nagrinėjo, ką jiems tekti daryti ir nekantriai laukė, kada atlikę užduotis, galės korteles apversti. Tam, kad motyvacija būtų dar stipresnė pasigaminome gero elgesio motyvacinius lapus, kuriame pasibaigus dienai žymime veidukus keturiose kategorijose: elgesys, pagalba tėvams, namų darbų/užduotėlių atlikimas ir tvarkingumas. Mūsų susitarimu, per savaitę gali surinkti ne daugiau kaip 7 liūdnus veidelius tam, kad sekmadienį būtų pamaloninti. 

Antrą dieną prie esamų kortelelių pridėjau keletą naujų. Entuziazmo tik dar daugiau. Laukia ir klausia, kada darysime tą ar aną. 

Pasirinktas metodas vaikams labai patiko. O ir džiūgina mus, tėvus, kad taip puikiai veikia. Tikimės, kad šis begalinis noras nedings ir taps kasdienybės dalimi.

RenataŪselienė RenataŪselienė 25. Oct 2018, 10:24 kodelcia

Jeigu būtų tik dičkis, taip pat sakyčiau jam rašyti 😀 Bet, kai yra jaunesnių, dar neskaitančių, tai šitie paveikslėliai pats tas įvairiai amžiaus kategorijai,-mums tikras išsigelbėjimas. Ir kol kas labai veiksminga priemonė.

kodelcia kodelcia 24. Oct 2018, 00:33

👍 mano vaikis pats savo tvarkaraštį savaitei sudarinėja, bet čia pas jys įdomiau!

jaldija jaldija 23. Oct 2018, 17:42

Kaip įdomiai👍