Žaliaraštis: varžybos darže - agurkus pralenkė...

Žaliaraštis: varžybos darže - agurkus pralenkė...

29. Jul 2015, 16:49 floryte floryte

  Na jau ši vasara, nenuginčijamai tokia lietuviška...Keista, bet ji nepatinka lietuviškai, sakyčiau, tradicinei daržovei - agurkams. Net į kalendorių pasižiūrėjau (rašausi kada ir ką sėju, sodinu) - agurkai lauke pasėti gegužės 20 d. Siaubas, per daugiau kaip du mėnesius rezultatas - tik toks:

20150729162456-14020.jpg

Kaip matote, agurkėliai dar tik pradeda žydėti. Ir tie patys tokie nupiepę, kad gailiuosi jiems atidavusi vos ne visą lysvę savo daržo tokios brangios (nes jos taip maža) žemės. Na, lyg ir aiški priežastis agurkėlių "nupiepėjimo" - maža šilumos, vėsios naktys, prieš tai buvo užklupusi sausra. Nors ir laisčiau, bet, dėkingumo iš agurkėlių tik tiek :-).

Bet va, gretimoje lysvėje auga paprikos, sakyčiau, tikrai netradicinė lietuviška daržovė, o ir šilumos tikrai - mėgėja. Kiti žmonės paprikų lauke net neaugina, tik šiltnamyje. Na, bet mano šiltnamis ne toks didelis, kad pomidorai į draugiją priimtų dar ir paprikas. Ir ką gi jūs sau galvojate? Paprikos puikiai auga lauke, tokiomis pat sąlygomis kaip agurkai. Jos dar mažiau iš manęs susilaukė dėmesio - per sausras gal porą kartų užliejau vandens, kad "kojų nepakratytų". Rezultatas štai toks:

20150729163353-24105.jpg

Sakyčiau, visai neblogas tas rezultatas, nes paprikos apkibę vaisiais ir belieka jiems tik dar šiek tiek ūgtelėti pradėti raudonuoti. Praėjusiais metais rudenį, kai jau prasidėjo šalnos, neprinokusias paprikas nuskyniau ir jos puikiai prinoko kambaryje.

Tai va, ir suprask tu kad gudras, kaip čia su tomis daržovėmis...Iš vienų tikiesi "spartumo", o kitos jas aplenkia.

Beje, kaimynė juokėsi, kai prieš savaitę į žieminių česnakų (jie jau greitai bus raunami) lysvę prikaišiojau agurkų sėklų. Ech, ką gali žinoti...Gal "antro sėjimo" agurkėliai pralenks pasėtuosius gegužės mėn.?..Pagyvensim - pamatysim!

   O ar Jūs šiais metais galite pasigirti lauko agurkų derliumi?..O gal ir Jūsų paprikos pralenkė agurkus?...

floryte floryte 30. Jul 2015, 14:37

Na taip, kompostas duoda savo šilumos agurkėliams, todėl ir patinka. Savaime pasisėję - patys stipriausi👍😀

Gintarep Gintarep 30. Jul 2015, 11:11

Oi, agurkus (siltnamyje) as tik dabar turiu 😀, o lauke, tai mano gerokai prastesni, net geresni tie, kurie stebuklingu budu isdygo komposto zemeje...matyt pernai pernokusius ten ismeciau

floryte floryte 30. Jul 2015, 09:38 Liucyte

O ne, jokiu būdu paprikos nesėjamos lake. Jas pasėjau indeliuose vasario mėn. O tik paaugusius daigus perkėliau į lauką, kai praėjo šalnų pavojus😀

lina_baj lina_baj 30. Jul 2015, 07:09 floryte

Aha, kitiems daigams matyt nepatiko lietuviška vasara 😃

Liucyte Liucyte 30. Jul 2015, 07:04

Mes agurkus sėjame tik lauke: šiemet vaizdas lygiai toks pats, kaip ir pas Jus... Papriką pavėlavau pasėti, o kad ją galima sėti ir lauke, nepagalvojau... 😀

floryte floryte 29. Jul 2015, 22:59 lina_baj

O kiti agurkų daigai, kaip suprantu, nesulaukė geresnio gyvenimo...😃

mama ingrida mama ingrida 29. Jul 2015, 20:48

👍😀🌷

lina_baj lina_baj 29. Jul 2015, 20:14

Agurkų jau ragavome 😀 nors liko sveiki tik trys daigai... Bet matosi mezgasi maži agurkiukai 😀 o stai paprikų šiemet nesodinau, nors vesdavo gerai, bet mažai pas mus jas kas mėgsta.