Žaidimas "Emocijų tyrinėtojai"

Žaidimas "Emocijų tyrinėtojai"

16. Jul 2021, 08:43 picama picama

Pasinaudojome draugės rekomendacija ir apsilankėme Vingio parke sudalyvauti žaidime "Emocijų tyrinėtojai".

Jį (bei keletą kitų užsiėmimų, susijusių su sveika gyvensena) organizuoja Vilniaus miesto Visuomenės Sveikatos Biuras (internete galima surasti pagal jų vykdomą projektą Vasara sveikiau). Renginiai skirti 5 - 11 metų vaikams su šeimomis ir vyks iki pat rugpjūčio pabaigos. Visi renginiai nemokami (tik būtina registracija) ir vyksta jie kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį įvairiuose miesto parkuose.

Mes apsilankėme Vingio parke (priešais sceną, kairiajame šone, žiūrint nuo scenos pusės).

Tereikia išsirinkti tinkamesnę dieną,  veiklą ir vietą bei užsiregistruoti!

Taigi, kas tai per žaidimas "Emocijų tyrinėtojai"? Žinoma, apie emocijas. Kiekvienas vaikas gauna pažymėjimą ir turi surinkti 4 antspaudus, atlikdamas užduotis, susijusias su mūsų emocijomis.

Paruošti keturi punktai su užduotimis: 1. Reikia ištraukti kortelę ir suvaidinti/ parodyti emociją, užrašytą joje.

2. Papasakoti apie savo baimę. Tada ją nupiešti ir suplėšyti.

3. Išsitraukti lapą su jame užrašyta emocija ir papasakoti arba nupiešti kur ją jaučia kūne (pvz., kai supykstame, galime jausti daug energijos rankose ir pan). O po to kaip tą stiprią emociją tinkamai išreikšti, nesužeidžiant kitų ar savęs (keletą kartų spausti kumščius ir atleisti, trankyti pagalvę ir kt.).

4. Atsakinėti į paprastus klausimus (kuo vardu, kiek metų, ką valgė pusryčiams, koks dabar oras ir t.t., kai kitas žmogus vos ne į ausį nuolat  plepa visokius niekus, sako netiesą ar klaidingus atsakymus (dabar sninga ir man šalta, valgiau 10 porcijų ledų ir t.t.). Va čia tai buvo, man asmeniškai, juoko bomba! Stebėti kaip sūnus atsakinėja ir klausytis kito žmogaus visiško burbesio sūnui!

Eiliškumas visiškai nesvarbus. Emocijos po žaidimo pačios geriausios, o dar ir prizų gavome! Ačiū

P.S. tai UV spindulius matuojanti apyrankė (pavėsyje gali pasidaryti baltos spalvos, o saulėje net ryškiai violetinė). Pats vaikas gali matyti kaip keičiasi spalva ir ilgiau pabuvus lauke su ryškia apyranke, matyti, kad jau laikas slėptis nuo saulės.