VU botanikos sodas

VU botanikos sodas

01. Jul 2019, 18:54 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Man, vilnietei, viena gražiausių, ir kas kart vis naujai atrandamų vietų yra VU botanikos sodas, esantis Kairėnuose. Čia nuostabi gamta susilieja su žmogaus kultūra. Parkas labai prižiūrėtas, švarus, yra keli vandens telkiniai, kuriuose plaukoja ir žuvytės ir antytės. Antys, beje, labai pripratusios prie žmonių ir visada prieina tikėdamosios pasmaližiauti. Yra čia ir arkliukų, visada galima juos pamatyti rupšnojančius žolę aptvare. 

Bet svarbiausia čia aišku augalai: rododendrai, rožės, bijūnai ir begalė kitų gėlių, krūmų ir medžių. Sodo svetainėje pateikiamas augalų žydėjimo kalendorius, tad priklausomai nuo sezono, galite pasirinkti, kokius gi žiedus norite pamatyti ir atvykti jų žydėjimo metu.

Čia atvyksta šeimos su vaikais, moksleiviai, porelės. Veikia nedidelis restoranas-kavinė.Teritorijoje labai daug suolelių, yra kelios pavėsinės. Jas, beje, galima nuomotis šventėms. Ir tikrai. Švenčių čia netrūksta. Atvyksta čia žmonės į vestuvines, krikštynų, porų fotosesijas. Iš tiesų nuotraukos gaunasi pasakiškos. Bet jei jums nereikia fotosesijos, tiesiog atvažiuokite pasivaikščioti ir atsipalaiduoti.

Batanikos sode rengiamos ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai. Man pačiai dalyvauti neteko, todėl apie programas ir kainas tiksliai nepasakysiu, bet informacijos galima ieškoti botanikos sodo svetainėje.

Beje, mačiau čia ir vaikų grupę, atvykusią su vadove, o gal klasės auklėtoja. Jie botanikos sode žaidė vaidmenų žaidimus. Mačiau kardus, tai įtariu - "sostų karai" vyko :)

Žirgyne taip pat teikiamos mokamos paslaugos. Galima jodinėti žirgais arba poniais, išsinuomoti vežimaitį, rengti fotosesijas. Tam reikalinga išankstinė registracija. Žirgyno paslaugos teikiamos tik darbo dienomis.

Galima nuomotis patalpas trumpalaikiams renginiams, čia organizuojami ir koncertai, kultūriniai vakarai ( dažniausiai sekmadieniais). O jei norite, čia galite surengti ir vestuvių ceremoniją ( už tam tikrą mokestį).

Įėjimas yra mokamas. Suaugusiojo bilietas kainuoja 4 eurus, moksleiviams 2, o šeimos bilietas 8 eurus. Galima įsigyti ir mėnesinius bilietus.

Dirba botanikos sodas darbo dienomis nuo 8:00 iki 20:00, savaitgaliais nuo 10:00 iki 20:00. 

O rasti botanikos sodą galima taip:

VU botanikos sodo centras ir pagrindiniai skyriai yra Kairėnuose (Kairėnų 43, Vilnius). Automobiliu iš Antakalnio važiuoti Saulėtekio alėja, toliau - Plytinės gatve. Pravažiavus Kairėnų ir Plytinės gatvių sankryžą (joje stovi medinis kryžius), dar apie 100 m važiuoti tiesiai ir dešinėje pusėje yra įvažiavimas į VU botanikos sodo stovėjimo aikštelę.

Į VU botanikos sodą Kairėnuose galima atvykti 18 ir 38 maršruto autobusais iš Antakalnio transporto žiedo arba 114 iš „Antakalnio žiedo" ar „Klinikų" stotelių. Važiuoti iki stotelės „Kairėnai".

Daug išsamios informacijos rasite svetainėje https://www.botanikos-sodas.vu.lt/

Profesionali Mama Profesionali Mama 02. Jul 2019, 11:24

Tikrai labai gražu ir žalia ☺️?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 01. Jul 2019, 23:16

Mes irgi seniai nebuvę. Bet visada norisi ten sugrįžti ?

floryte floryte 01. Jul 2019, 23:10

Jau senokai besilankiau Kairėnuose. Reikėtų kada apsilankyti - puiki vieta!

jaldija jaldija 01. Jul 2019, 20:55

nuostabu