Verknės šaltinio vanduo gydo akis + Birutės gaiviojo gėrimo receptas

Verknės šaltinio vanduo gydo akis + Birutės gaiviojo gėrimo receptas

24. Jun 2020, 09:44 Gintarep Gintarep

Naujos pavakarės tikslas - Aukštadvario (Verknės) šaltinis, nes darbo diena priešventinė - 1 val. trumpesnis darbas. Pakeliui užsukame į Trakus, ten nusiperkame išsinešimui kibinų. Mes  karantino metu pamėgome šią kibininę, vaikas prieš 2 ar 3 metus su klase dalyvavo edukacinėje pamokėlėje. Buvo daug teigiamų emocijų. 

Mes beveik vietoje. Mini aikštelėje paliekame mašiną. 

Nupėdinome.

Trykštantis šaltas, geros kokybės šaltinio vanduo nuteka į Verknės senvagę, ant kurios krantų prieškario laikais stovėjo malūnas, lentpjūvė, tiltas. Vietos gyventojai šį vandenį nuo seniausių laikų naudojo ne vien gėrimui, bet ir gydymui. 1959 m., pastačius hidroelektrinę, Verknė pakeitė vagą ir savo vandenis pradėjo nešti kiek toliau nuo miestelio. Liko vos pastebima jos senvagė

Vanduo mums buvo vietoje ir laiku, nes po kibinų (juos valgėme miškininkų įrengtoje pavėsinėje), labai norėjosi kažko šalto ir gaivaus.

Prisipildėme jau tuščius termusus. Vežėmės panelytės gamintą gėrimą:litrui mineralinio su burbuliukais vandens reikia 1 žaliosios citrinos (tinka ir ne laimas), 1 nubrauktas šaukštas cukraus, 5 lapeliai mėtų ir ledukų. Vandeniu užpilama sublenderiuota masė ir išmaišius pilama į termusus, ledukai sumetami į termusus pabaigoje.

Labai teigiamai nuteikė gamtos grožis. Nežinau kas: ar šaltinio vanduo, ar gamta suteikė energijos, jog išvykos pabaigoje žingsnių programėlė parodė lyg akimis sunkiai patikimus skaičius.

Tad norint keliauti nereikia net atostogų, o reikia tik motyvacijos. Motyvacijos virusą mes pasigavome ir bandome šiuo virusu susargdinti MK klubo narius. 

jaldija jaldija 24. Jun 2020, 20:13

šauniai ?

Gintarep Gintarep 24. Jun 2020, 09:51

Dukrelė papildė : citrinos žievelę reikia nulupti, jos nemalė.