Velykų tortas su margučiais

Velykų tortas su margučiais

12. Apr 2020, 10:25 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Per Velykas tradiciškai kepama Velykų boba. Tačiau mes tą"bobą" pagražinome ir pavertėme Velykų karaliene - tortu.

 
Biskivitas labai paprastas, sakyčiau standartinis:
4 vienetai kiaušinių (dideli)
120 gramų cukraus
120 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos


Iš pradžių apie minutę plakame kiaušinius (vidutiniu greičiu), nesustojus plakti suberiame cukrų, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų. Aš vanilinio cukraus neturėjau, tad pabaigoje įlašinau kelis lašus vanilės aromato.


Plakti reikia ilgai - apie 10-12 minučių. Masė turi pabalti ir padvigubėti. Tokia masė nesukris, ir biskvitas gausis purus.
Po truputį maišant jau šaukštu, kad nesugadinti plakinio, supilame persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Kiaušinių plakinys ant tiek orinis, kad maišant su miltais matosi, koks jis porėtas ir girdisi, kaip spragsi oro burbuliukai.

Biskivito mase supilame į apvalią užsegamais kraštais formą ( maniškė 19 cm, recepte nurodoma 21 cm)
Ir kepame 170°C orkaitėje apie 30-40 minučių.

Patikrinti, ar iškepė, galima pagaliuku. Jei matote, kad viršus ruduoja, o vidus dar neiškepė, tiesiog uždengite biskvita kepimo popieriumi ar folija.
Iškepus paliekame atvėsti formoje. Paskui galima pjaustyti.

Kremas irgi pats paprasčiausias:
1 l grietinės 30% riebumo (gali įdėti net daugiau)
6 šaukštai cukraus pudros
apie 1 arbatinį šaukštelį citrinų rūgšties.
Tačiau aš dariau pusę kiekio, tai yra, 500 g grietinės, 3 šaukštai cukraus pudros ir pyliau natūralias citrinų sultis ( porą arbatinių šaukštelių). Dar dėjau truputį tirpintos želatinos ( nepilnas a.š. želatinos ir šlakelis vandens). Taip dariau todėl, kad kremas ne tik pertepimui, bet ir papuošimui. Norėjosi, kad laikytų formą. Bet gal ir nebūtina.


Sulaistymui pasidariau saldintos vaisinės, tiksliau uoginės arbatos.
Surinkinėjau tortą toje pačioje formoje, kurioje kepiau tortą. Truputį pritrūko aukščio, bet ne bėda.


Dedam biskvitą, sulaistom, tepam kremą ir vėl kartojam, kol kremu teliks sutepti patį viršų. Jį palyginame peiliu.
Tiesa, viename sluoksnyje dėjau karamelinį kremą. Kažkuo panašus į Rududu, tik minkštesnis.


Surinktą tortą per naktį paliekame stingti šaldytuve.
Ryte išlaisviname iš formos ir dekoruojame pagal galimybes. Kadangi tortas Velykinis, ant mūsiškio nutūpė miela šokoladinė vištytė su tokiais pat šokoladiniais margučiais.


Jaukių, gražių ir skanių Velykų!