Velykos praėjo - liko būrys saldžių zuikių ir kiaušinių

Velykos praėjo - liko būrys saldžių zuikių ir kiaušinių

12. Apr 2015, 20:23 floryte floryte

   Prieš Velykas prekybos centrai "prikimšti" į blizgučius įvyniotų saldumynų. Populiariausi - kiaušiniai ir zuikiai. Nemaišė jie man, ėjau pro juos ir praėjau. Bet nemaniau, kad jie atkeliaus pas mano vaiką (1,8 metų). Gal jei koks vienas būtų atkeliavęs, neskaudėtų taip galvos. Bet kai saldžiųjų "monstrų" (kaip aš juos vadinu mintyse) atkeliavo visas būrys, susinervinau. Dovanojo juos giminės, draugai, vaiko seneliai ir kaimynai. Net neabejoju -  visiems jiems esu sakiusi, jog mano vaikas saldainių negauna, nes aš manau, kad tai žalinga vaikui. Tai ką gi man, mamytei begalvoti?...Kad mano vaikui artimieji linki blogo?.. Kad jie visi užuomaršos?...Kad jų nuomonė nesutampa su manąja?...Kad tiems "zuikiams" ir "kiaušiniams" neįmanoma atsispirti, jų neperkant ir nedovanojant?..O gal jie buvo dovanojami su tikslu - papuošti Velykų stalą?...Paklausite, kaip aš reagavau, kai tuos "monstrus" artimieji atidavė mano vaikui į rankas? Šypsojausi. Sakiau dukrytei "koks gražus zuikis". Iš mandagumo. Nes tuo momentu nesuvokiau, kad reikėtų pasakyti kitaip. Gal net ne pasakyti, o grąžinti "monstrus", mandagiai pasakius, kad vaikui negaliu to duoti. Juk bus kitos Velykos...Ir vėl tas pats...Žinoma, dukrytė ragavo tų saldumynų, nes aš neišdrįsau jų atimti iš svečių, "saldinančių" mano dukrytę. Žinote, po Velykų švenčių slėpdama saldžiuosius "monstrus", radau dar ir nuo Kalėdų likusių  - "Kalėdų senelio" pavidalu. Dabar galvoju, kad būdama mama, kartais turi būti griežta ne tik su vaiku, bet ir su tais, kurie nori palepinti tavo vaiką. Juk jei dabar vaikas maudysis saldumynų rojuje, tai kas bus vėliau?...Manau, kad prie šito "gėrio" priprantama. O gal aš neteisi?...Per daug tai sureikšminu?..

Mamytės, o gal ši situacija Jums pažįstama?..Kaip elgiatės Jūs?  Jei Jūsų namuose atsiranda tokių "monstrų" sankaupų, kur jas dedate?

14. Apr 2015, 10:40 lina_baj

Šeštadienio taisyklę mes įvedėm tik prieš gerus metus (maniškiui dabar 7), po to kai visi LOR'istai net nesigilinę į pačią problemą kaip susitarę kartojo, kad reikia šalinti tonziles. Po to papuolėm pas tokį LOR kuris propaguoja homeopatinį gydymą. Tai jis pasakė, kad didžiausias priešas vaiko sveikatai - saldainiai 😀 Patarė duot tik šeštadieniais. Sūnus girdėjo gydytojo žodžius (žino, kad ne mes čia "prisigalvojom"😉 ir nesipriešina 😀 O ir saldainius stengiamės pakeisti juodu šokoladu.
Nesam visai išprotėję, kad plėštume vaikui saldainį iš rankų jei jis jį gavo iš kur kitur (juk net parduotuvėse jais vaišina), bet tiesiog stengiamės, kad tai nebūtų kasdienybė 😀
Taip kad.. niekada nevėlu rūpintis savo ir vaikų sveikata 😀

sraigiukas sraigiukas 13. Apr 2015, 23:36

Mes labai gerai išauklėjom visus dovanotojus, kai dukrytę labai stipriai bėrė, buvo griežtai paskyta, kad nieko negalima duoti, kas "nepraeina" pro mano rankas 😀
nors močiutės to vis tiek nesuprato, joms atrodo kad mažas šokoladinis kiaušinukas negali padaryti žalos, kaip kg šokolado. Pykstamės ir aiškinu, bet nebais veikia tų močiučių .....

jaldija jaldija 13. Apr 2015, 14:31

Ištirpinus tuos "monstrus" su pienu galima panaudoti darant tinginį, kepant pyragą, ar kitokius kepinius gaminant.

13. Apr 2015, 12:02

Skaičiau tarsi savo mintis ir juokiausi 😀 Tokie taiklūs žodžiai! Aš tai ne kartą esu sakiusi svečiams, kad neneštų jokių saldumynų, nes Adomui jų dar neduodame, bet vis tiek visi neša, tai aš gražiai juos paslepiu... Kai Adomas miega - pati valgau 😀

Aš pati į svečius visada einu su lauktuvėmis vaikams! Tik tos lauktuvės labai skiriasi: kol dar neturėjau vaiko - nešdavau sladumynus, kai pati turiu vaiką - nešu ką nors sveiko (vaisių, tyrelių, sausainių, kukurūzų arba net ne maistą, o mielą smulkmeną, pvz. spalvinimo knygelę, balionų ir pan.).

lina_baj lina_baj 13. Apr 2015, 11:06

Mano vyrukui jau 6, bet visi irgi kaip susitarę prinešė ir pridovanojo tų šokoladinių kiaušiniukų ir zuikučių... Gavo ir netgi mažoji 😃 Ir ką, nieko, sėdi jie pas mane vazoje ir niekas jų nevalgo. Mano sūnus tų šokoladinių nemėgsta, tai išnešėm vakar į kiemą draugams visiems, padalinom ir tai dar liko 😃 Reikia kaip Wegai matyt padaryti, pasakyti visiems, kad priimam apelsinus, obuolius, bananus 😃 nes vaisius labai mėgstam 😀 Puiki mintis ir dėl saldumynų šeštadienio, bet galvoju ar ne per vėlu vyresniajam įvesti tokį, nes jau įpratęs bet kada gauti savo guminukų...?

floryte floryte 13. Apr 2015, 10:38 Vinga

Ir dėl saldumynų šeštadienio - super. Gera alternatyva, kad vaikas nekimštų jų kasdien👍

floryte floryte 13. Apr 2015, 10:18 Wega

Labai gera idėja dėl vaisių. Reikia ir man ją pritaikyti😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 13. Apr 2015, 09:05

Aš tai tiesiog negaliu pakesti kai kiša saldainius dar vaikui,kuris pats nevalgo ir aplamai nevalgo dar maisto normalaus.. Nejau nesupranta žmonės,kad negalima. Tiesiog paimu ka duoda ir i kišene kišu... Kas be saiko tai jau..

12. Apr 2015, 23:34

Oi kaip suprantu ir pritariu 😀 Tik pas mane šiek tiek kitokia situacija, turiu ne tik dukrytę (2 m.) bet ir sūnų (7 m.), kuriam negali visiškai uždrausti saldumynų. Sūnui mes leidžiame vieną saldainį šeštadieniais. Šią taisyklę jis žino ir daugiau nereikalauja.
O šventės..yra šventės 😀 Leidžiame daugiau pasmaguriaut. Mūsų artimieji žino mūsų nusistatymą, tad kažkaip didelio pertekliaus saldumynų nebūna.
Aišku dukrytė saldumynų paragavo anksčiau nei būčiau to norėjusi aš 😀 Bet šiaip jai neduodame visai..

P.S. Kažkuriam forume mačiau, kad lyg kažką kepa mamos iš tų "skanėstų" 😀