Velykiniai sausainiai

Velykiniai sausainiai

18. Apr 18:54 Gintarep Gintarep

KONKURSAS: Ruoškimės šv.Velykoms kartu

Mūsų sausainiai reikės šių produktų:

Sviestas: 350 g        

Cukrus: 0,5  st.

Kokoso drožlių: 0,5  st.

Druska: žiupsnelis

Miltai: 1 sauja (pagal poreikį, kol tešla taps vientisos tekstūros). 

Kaip gaminome:

  • Įkaitinome orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sumaišėme 350 g sviesto su  puse stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus), kokoso drožlėmis bei žiupsneliu druskos.
  • Dėjome miltus ir minkėme, kol tešla taps minkšta. Iškočiojome tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formavome sausainius, šį kartą darėme kiaušinio formos, bet mums gavosi apvalūs. Bet ar blogai?
  • Kepėme 20–25 min., kol įgavo šviesiai auksinę spalvą.

Atšalusius vaikas dekoravo.

Glaistą galima pasigaminti arba nusipirkti.

Gaminame taip: 160 g cukraus pudros suplakame su 1 kiaušinio baltymu, įdedame norimos spalvos ir jau galime darbuotis.