Vaško burtai

Vaško burtai

01. Mar 2020, 17:05 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Su pavasariu prabunda ne tik gamta, bet ir dvasia. Norisi bėgti, lėkti, kažką daryti, kurti.

Pastaruoju metu pamėgau žaisti su bičių vašku. Ir kosmetiką su juo gaminu, ir vaškines drobeles, ir be abejo išmėginau savo jėgas žvakių gamyboje :)

Deja, neturiu aš specialių formelių, tačiau tai visiškai netrugdo, nes galima improvizuoti. Nesakau, kad lengvai gavosi ta improvizacija. "Blynai" išėjo pasvilę, bet vis tiek gražūs!

Gamybai naudojau:

Bičių vašką ir senas žvakes

Plastikinį kiaušinį formelei

Žvakių dagtį karpomą

Kvapą žvakėms ( nebūtina)

Ilgą adatą, virbalą ir žiebtuvėlį 

Viskas labai lengva. Ištirpiname vašką. Nesvėriau, bet sunaudojau tikrai nemažai. Atrodo ne didelis tas kiaušinis, bet vaškas tirpo akyse ir reikėjo tirpdyt papildomai. Tai nėra gerai, nes jis greitai stingsta. Na ką, pirmoji žvakė  gavosi tokia sudurtinė.

Paruošiau kiaušinio formelę. Joje buvo skylučių, kurias užklijavau. Tiesa, viena pusė procese atsiklijavo ir dalis vaško išbėgo. Bet gavosi labai įdomi žvakė.

Sunkiausia buvo tai, kad nebuvo kaip pritvirtinti dagtį, tad dariau be jo, o paskui atskirai gręžiau skylutę ir vėriau dagtį. 

Be to, formelė savadarbė, tad ne vientisa. Tad irgi buvo smagumo suklijuoti dvi kiaušinio puseles, kas spėtų sukibti, bet jau nebevarvėtų. Viskas įmanoma!

Sujungimo liniją paslėpiau po spalvotu vašku. Nieko gudraus, tiesiog varvinau seną žvakę.

Nesakyčiau, kad imčiausi vesti žvakių gamybos kursus, ir tikrai daug klaidų ir ne viską gerai apgalvojau. Bet rezultatu džiaugiuosi ir aš, ir sūneliai. Labai norėjo pačiupinėti, palaikyti. Ir pauostyti! Mat įlašinau kelis lašus braškių aromato. Kita vertus, pats vaškas kvepia nuostabiai, tad gavosi ne tik žvakių gaminimas, bet ir savotiškas meditacinis SPA sielai ❤

Na ir taip jau gavosi, kad dar liko vaško, pažaidžiau ir su silikoninėmis formelėmis muilams ir kitiems rankdarbiams. Išėjo štai kas:

Simonadub Simonadub 02. Mar 2020, 13:38

Woow! Labai gražu!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Mar 2020, 11:41

❤ ačiū

jaldija jaldija 02. Mar 2020, 10:14

Nuostabu?