Vieną gražią vasaros dieną sugalvojau, jog reiktų šeimai pasiūlyti gardų iššūkį #paragauk. Svarbiausias dalykas - paragauti Lietuvos regionų patiekalus.
Tai kaip tariau, taip padariau. Naujus patiekalus (visai neragautus, tik kažkur girdėtus) ragaujame savaitgaliais.
Pirmiausia pradėjau nuo Žemaitijos regiono. Apie tą patiekalą sužinojau žiūrėdama laidą ,,Nacionalinė ekspedicija". Na, galvoju, turėtų patikti mums. Tai gaminau žemaičių šaltsriubę ,,Šmakalą".
Norėtumėte paragauti ir jūs?! Prašau, štai receptukas (aš mūsų šeimai dariau dvigubą porciją):
1 litras kefyro;
1 silkė (neišdarinėta);
Krapai, svogūnų laiškai, juodieji pipiriukai.
Virtos bulvės.
Gaminimo eiga: nuvalome silkę, kepame ją keptuvėje be riebalų. Ji turi sukepti, pasidaryti biri. Tuomet susmulkiname silkę, išrenkame visas ašakas (kaulus:-) ). Silkę dedame į kefyrą, įdedame pjaustytus žalumynus, pipirus. Atsargiai išmaišome. Paliekame bent pusvalandžiui šaldytuve.
Išverdame bulves.
Štai ir viskas. Skanaus visiems ?
P.S. kitą savaitę keliausime į Dzūkiją.
Valgomas! Net labai! Net 10mečiui sūnui labai patiko!
Tai neparašėte, kaip šeima pažiūrėjo į šitą patiekalą? Valgomas?