Vasaros gidas: Trakai

Vasaros gidas: Trakai

08. Jul 2020, 13:17 irmantaite irmantaite

Trakai žavi savo unikaliu ežeringu kraštovaizdžiu ir iš griuvėsių prikeltu pilių kompleksu. Išsamesniam Trakų pažinimui reikėtų skirti kone visą dieną. Čia gausu ne tik muziejų, bet ir įvairių pramogų.

Šį kartą mes į Trakus vykome ragauti skaniųjų kibinų, pasiplaukioti vandens dviračiu ir pasivaikščioti aplink Trakų salos pilį.

Gotikinė salos pilis yra vienintelė tarp ežerų stovinti pilis ne tik Lietuvoje, bet visoje Centrinėje bei Rytų Europoje. Tad ši pilis tikrai išskirtinė didingu savo grožiu tiek žvelgiant iš toli, tiek iš arti.

Vidiniame pilies kieme tąkart vyko pasiruošimo darbai - vakare vyko iškilmingasis himno giedojimas. 

Trakų salos pilies lankymas suaugusiam kainuoja 8 Eur, moksleiviui 4 Eur. Ekspozicijos įdomios, prieš porą metų lankėmės, tikrai labai patiko ir atminty dar išliko.

Oras pasitaikė permainingas. Užteko  ir šilumos, ir dosnaus, gausaus lietaus. Bet pasivaikščiojimui tai visiškai nesukliudė.

Dar sutikome nuliūdusį ponį, o gal jau pavargusį nuo darbo?

Po pasivaikščiojimo atėjo eilė vaikų labai lauktai pramogai - plaukimui vandens dviračiu. 1 valandos kaina 8 Eur. Galima plaukti ir pusvalandį. 

Šiais metais Trakai paskelbti Lietuvos kultūros sostine. Renginių numatyta daug ir įvairių. 

Vaizdai plaukiant lėtai kinta.

Pasiplaukiojimas ežere labai populiarus. Gausu įvairių laivelių, valčių, dviračių, irklenčių, burlaivių.

Išalkusius turistus vilioja užkandinės ir restoranai. Pasirinkimas labai didelis, galima užsukti į skambaus pavadinimo Kibinų šalį.

Arba užsukti į jau pamėgtą Senąją kibininę, kuri pažymėta tautinio paveldo ženklu.

Kol lauksite užsakyto maisto, mažieji turės užsiėmimų: paspalvoti ar papiešti.

Užsakytų kibinų mums neteko ilgai laukti. Pasirinkimas yra itin platus: ir be svogūnų, ir su varške ir špinatais, ir įprastų su aviena, kiauliena. Kibino kaina apie 2 Eur, buljono 1,50 Eur

Viskas buvo skanu. Pusdienis Trakuose pralėkė greitai ir smagiai. Sugrįšime dar ne kartą.

irmantaite irmantaite 10. Jul 2020, 10:01

Pritariu, tiek vasarą, tiek žiemą ten yra ką veikti 😀

Gintarep Gintarep 10. Jul 2020, 07:17

Į Trakus galima važiuoti ir važiuoti. Vis ko nors naujo atrandame. Vaikai dievina supynių parką, jis nerealiai gražiai atrodo tamsoje.