VASAROS GIDAS: Plungė. Verta aplankyti!

VASAROS GIDAS: Plungė. Verta aplankyti!

29. Jul 2019, 13:29 floryte floryte

   Taip jau nutiko, kad užsukome į Plungę, kur turėjome porą laisvų valandėlių. Dalinamės, ką pavyko pamatyti ir patirti. Pirmiausia, kad mums pasisekė, jog Plungėje atsidūrėme būtent birželio 15 d., kai vyko miesto šventė.Tikriausiai daugelis miestų turi savo miesto šventę, tad buvo įdomu pamatyti, kas ir kaip vyksta būtent Plungėje.

   Plungės "širdis" - Oginskių dvaras, tad didžioji šventės renginių dalis vyko būtent aplink rūmus: prekybininkų, tautodailininkų mugės, pučiamųjų orkestrų festivalis, gaisrininkų pasirodymai, dailininkų parodos. Kad ir kokios bebūtų smagios tos šventės atrakcijos, vis tik labiausiai sužavėjo Oginskio dvaras, jo aplinka.

   Kadangi nuvykome dar tik pačioje šventės pradžioje, nebuvo itin daug žmonių dvaro teritotojoje, tad laisvai mėgavomės dvaro aplinka. Rūmų didybė, nuostabus nemažas parkas su senais medžiais, daug išpuoselėtų gėlynų, fontanai - išties padeda atitrūkti nuo kasdienybės. Rūmuose yra įsikūręs Žemaičių dailės muziejus, bet dėl laiko stokos jo lankymą palikome kitam kartui.

   Sužavėjo, jog parke buvo suoliukų, pro kuriuos neįmanoma praeiti, jie buvo išpuošti balionais, kaspinais, gėlėmis ir tiesiog viliote viliojo prisėsti.

   Štai tokią bibliotekėlę matėme pirmą kartą savo gyvenime. Labai sužavėjo!

  Atrodė, jog net ir akmenys kviečia lankytojus patogiai įsitaisyti.

   Menininkai kvietė įsitaisyti štai tokioje alėjoje. Ant euro padėklų - spalvingos pagalvėlės, ant mažų staliukų - pamerktos gėlės.

   Nustebino, kad dvaro teritorijos pakraštyje įrengta žaidimų aikštelė vaikams. Juk žinote, kad tik bėgioti ir vaikščioti mažyliams greit pabosta. Tad pasikarstyti, pasisupti - super!

  Tolimesnis mūsų maršrutas - Babrungas. Tai - viena gražiausių Žemaitijos upių, kurios ilgis - 59 kilometrai, išteka iš Platelių ežero. Tiesiog pasivaikščiojom pakrante ir grožėjomės gamta. Nuostabia gamta!

  Tuoj pat suradome krioklį. Informaciniame stende perskaitėme, jog Babrungo upės krioklys suformuotas dėl šalia veikiančios hidroelektrinės. Tamsiu paros metu krioklys yra apšviečiamas, tad, matyt, dar gražiau.

  Tiek mums pavyko pamatyti, aplankyti per porą valandėlių. Bet, pasidomėjus, pasirodo, yra tikrai Plungėje dar daug ką nuveikti:

https://www.visitplunge.lt/ka-veikti/

   Beje, žemaičiai - drūti žmonės, tad jų cepelinai ir šaltibaršiai - nemenkų gabaritų. Nusiteikite tam :-). O ir išgirdus gatvėje besišnekučiuojančius, trumpam sulėtini žingsnį, kad galėtum pasiklausyti žemaitiškos, mums, aukštaičiams sunkiai suprantamos kalbos.