Vasaros Gidas: lėktuvų stebėjimo aikštelė

Vasaros Gidas: lėktuvų stebėjimo aikštelė

09. Jun 2020, 12:53 ikke ikke

Dalyvauk projekte VASAROS GIDAS 2020!

Noriu su jumis pasidalinti mūsų atrasta ir vaikų jau labai pamėgta vieta - Vilniaus lėktuvų stebėjimo aikštele. Šią aikštelę galima rasti šalia Salininkų sodų, iškart už Vilniaus oro uosto tvoros, kur gali patekti visi norintys, ji veikia visą parą.

Vieta aikštelei buvo parinkta atsižvelgus tiek į technines galimybes, tiek į geriausią vaizdą, kurį galėtų pamatyti jos lankytojai – visai čia pat nuolat kyla ir leidžiasi lėktuvai, labai gerai matomas aerodromo kilimo ir tūpimo takas.

Lėktuvus galima stebėti iš aikštelės, kuri įrengta žemai arba nuo paaukštinimo. Viršutinėje aikštelėje dažniausiai būna nemažas vėjas, bet matosi visas pakilimo takas.


O žemutinėje aikštelėje labai gerai galima pasislėpti nuo saulutės, nes įrengti suoliukai po stogeliu.

Šalia lėktuvų stebėjimo aikštelės Vilniaus miesto savivaldybė įrengė ir vaikų žaidimo aikštelę. Aikštelėje vaikučių laukia žaidimų erdvė su čiuožyne, dvigubos  sūpynės, laipynė ir kitos vaikų aikštelės pramogos. Labai patogu, kad žaidimų aikštelė aptverta tvora, tad nebaisu, kad vaikai išbėgs į gatvę.

Mes visada prieš vykdami pasižiūrime skrydžių tvarkaraštį, kad žinotume kuriuo metu matysime daugiausia lėktuvų. 

Nors šiemet jau taip lauktų atostogų užsienyje ir nebeturėsime, bet bent tą skrydžio momentą pajaučiame kaskart čia atvykę. 

Gero vėjo!