VASAROS GIDAS. Lekėčių miestelio įdomybės

VASAROS GIDAS. Lekėčių miestelio įdomybės

15. Jul 2020, 00:34 jaldija jaldija

Kuo toliau , tuo labiau mūsų kelionės tampa tyrinėjančio pobūdžio. Kartais važiuojame ne aplankyti kokį nors lankytiną objektą, o tiesiog aplankyti kokį nors miestelį.pasivaikščioti jame. Nes Lietuvos miestus puikiai žinome ir pažįstame, o vat maži miesteliai kartais būna tiesiog atradimas. Tiek savo pavadinimu, tiek tuo ką juose atrandame.
Ir labiausiai džiugina tai, kai atrandame tai, ko ne tik nesitikėjome pamatyti, bet ir tai, apie ką nei girdėję nebuvome/
Šį kartą nusprendėme apsilankyti kaimyninio rajono miestelyje Lekėčiuose.
Lekėčiai, miestelis Šakių rajone.
Pagrindinis tikslas buvo apsilankyti Paliekio dvare. Tai ne istorinis paveldas, bet tiesiog šventėms ir pobūviams skirta vieta, su labai gražiai sutvarkyta aplinka, kuri atvira visiems, ir be galo šiltais ir svetingais šeimininkais.
Pasivaikščioti tokioje išpuoselėtoje teritorijoje tikrai buvo gera.







Keliaudami toliau, stabtelime prie Lekėčių šaltinio, atsigaiviname ir pasirenkame mėlynių. Kaip gerai, kad su savimi turime puodelių .



Lekėčiai 2020 metais išrinkti mažąja Lietuvos kultūros sostine. Tad pasižvalgome po patį miestelį.




Pamatome užuominą, kur mums keliauti toliau, tai Novaraisčio orintologijos draustinis. Jis randasi vos už 8 kilometrų nuo Lekėčių  miestelio.
Paskubomis paieškome informacijos kas tai per vieta. Tai didelis 800 ha plote įrengtas draustinis, buvusio durpyno vietoje, užtvenkus Novos upelį. Rašoma, kad čia aptinkamos net 33 paukščių rūšys. Apgailestavome, kad neturime su savimi žiūronų ir pasižadėjome sau čia sugrįžti rudeniop, kai paukšteliai bus išsiperėję  jauniklius ir ruošis didžiajai kelionei į šiltus kraštus.  Daugiausiai čia galima pamatyti gervių.
Draustinio pakraštyje įrengtas apžvalgos bokštelis, ir stovi didelės gervių skulptūros. Graži ir rami vieta, pripildyta paukščių skleidžiamų garsų.



Dar mūsų dėmesį patraukė mažutis skverelis pakelėje, su neįprastos formos paminkliukais ( knyga ir klevo lapas). Mes smalsūs, todėl stabtelime apžiūrėti. Taip įamžinta poetės Gražinos Tulauskaitės gimtinės vieta.

Štai tokia trumputė, bet informatyvi išvyka buvo po Lekėčių apylinkes.
 

Gintarep Gintarep 25. Jul 2020, 19:23

Nerealūs keliauninkai ❤️??