VASAROS GIDAS. Ekskursija Kauno oro uoste

VASAROS GIDAS. Ekskursija Kauno oro uoste

04. Jul 2019, 08:29 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Adresas: Kauno oro uostas (ekskursijos vedamos ir Vilniuje).
Kaina: vaikams 4€, suaugusiems 8€ +atvykus automobiliu reikės sumokėti už stovėjimą. 

Trukmė: ~2val.

Papildomos sąlygos: reikalinga 10-15 žmonių grupė.
Informacija internete: https://www.kaunas-airport.lt/lt/paslaugos-oro-uoste/kitos-teikiamos-paslaugos/paslaugos-oro-uoste-ekskursijos

Nors ekskursijų esame turėję nemažai, bet ši ekskursija viena įspūdingiausių. Draugai pakvietė mūsų ir dar vieną šeimą susiburti į grupę ir drauge nuvykti Kauno oro uostą pamatyti iš arčiau. Nedvejodami sutikome, o dabar tai rekomenduojame ir kitiems.

Ekskursiją pradėjome skrydžių valdymo bokšte. Iššūkis buvo jau į jį užlipti. 7 aukštas be lifto vaikams, o ir suaugusiems - ne juokai :) Bokštelyje mums papasakojo kaip yra organizuojami skrydžiai, kaip vienus lėktuvus įleidžia, o kitus išleidžia iš oro uosto. Pasirodo Kauno oro uostas gali pasigirti ilgiausiu taku Lietuvoje - net 3km 250m!!!


Įdomu ir tai, kad kiekvieną kartą į lėktuvą pilant degalus, prie jo budi gaisrinė.


Išgirdome tikrus pilotų pokalbius su bokštelio darbuotoja. Išties nežinant terminų ir ko tikėtis, nepavyko suprasti nė žodžio.
Čia pat išsiaiškinome ir visas oro uoste matomų linijų reikšmes, darbuotojų saugos subtilybes ir pan.

Vaikams didžiausią įspūdį paliko vaizdai pro langus. Viskas kaip ant delno, o ir kylantį ar besileidžiantį lėktuvą matėme iš pačios geriausios vietos:)

Sužadinę smalsumą, sužadinome ir vaizduotę, nes gavę specialias liemenes ir leidimus pasijutome tarsi tikri oro uosto darbuotojai.

Iš bokštelio judėjome į terminalą. Čia mums papasakojo daug įdomios informacijos apie daiktų ir žmonių patikrą, pasiruošimą skrydžiui, viso personalo darbą, o iš čia nulipome tiesiai į lėktuvų eismo aikštelę.

Taip jau sutapo, kad lėktuvas buvo kątik nusileidęs, tad prie mūsų stabtelėjo ir gaisrinė, kuri važiavo budėti prie pilamų degalų bako :)

Išgirdę įdomių pasakojimų apie aikštelės priežiūrą, buvusius įvykius, apėjome šiek tiek teritorijos ir atsidūrėme prie oro uosto gaisrinės pastatų. O štai čia pamatėme tikrą šou - milžinišką vandens srovę, kuria yra gesinami lėktuvai. Išgirdome sirenas, apžiūrėjome automobilį ir gaisrinės patalpas. Žinoma neapsiėjom ir nepasimatavę šalmo :)

Šioje ekskursijoje gavome be galo daug įdomių akimirkų, patekome ten, kur nė nesvajojome patekti. Vaikams buvo be galo įdomu, tiek mūsų dvimetei, tiek keturmečiui. O dar kai pabaigoje gavo ženkliukus, išvis skrajojo iš laimės :D

Rekomenduoju visoms šeimoms! Pasikvieskite dar kelias draugų šeimas ir visi turėsite daug įspūdžių!

Gintarep Gintarep 08. Jul 2019, 15:30

Mano panikė buvo Vilniaus oro uoste prieš 6 metus su darželiu, tai kiek įspūdžių buvo?dar ir dabar palygina su kitais oro uostais

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 04. Jul 2019, 23:04

Ačiū! 😀 tikrai buvo labai įdomu, išties sunku tekstu perteikti visas emocijas, nes kol kas tai buvo pati pačiausia ekskursija iš visų 😀 o

floryte floryte 04. Jul 2019, 22:55

Tikirai, iš pasakojimo pasirodė labai įdomu!

jaldija jaldija 04. Jul 2019, 20:53

Oho, tai bent ekskursija. Tikrai įdomu.
Neįprasta, informatyvu.