Vasaros blogas: visuomenei naudingas laisvalaikis

Vasaros blogas: visuomenei naudingas laisvalaikis

10. Aug 2018, 14:55 Stebulė Stebulė

Laisvalaikis gali būti įvairus. Ir ne tik aktyvus arba pasyvus, bet ir naudingas tik sau arba naudingas visuomenei! Štai aš nuo pat paauglystės esu įpratusi didelę dalį savo laisvalaikio atiduoti visuomenei naudingai veiklai, visiškai nemokamai dovanoti savo laiką bei žinias kitų žmonių labui - tai aš laikau tikruoju patriotizmu. O tapusi mama jaučiu tik dar didesnį potraukį tokiam laisvalaikiui, nes taip aš galiu pasijusti vis dar esanti šios visuomenės dalimi, o ne tik puodukų ir pampersiukų karalystės kaline :D. 

O be to, kaip gera dovanoti! Kaip gera daryti gerus darbus! Visus tuos gerus darbus mes, be abejo, darome ir dėl savęs, kad pasijustume esantys reikalingi, kad sulauktume kitų pripažinimo ir padėkos, kad pabūtume tarp žmonių ar tiesiog išspręstume kokią nors vidinę problemą (juk taip dažnai prasirgę sunkiomis ligomis padeda kitiems sergantiems, tarsi norėdami padėti patys sau).

Aš save dovanoju Lietuvai ir jos kultūrai. Nuo 14 metų organizuoju įvairiausius mokymus, būrelius, užsiėmimus baltų kultūros temomis - mokau dainų, šokių, amatų, mitologijos, tradicijų. Tikiu, kad taip aš padedu savo šaliai, kurią be galo myliu, neprarasti savitumo. Ir kartu pabendrauju su žmonėmis, sutinku labai įdomių, šviesių asmenybių, praturtinu save.

Mano rengiami užsiėmimai visada yra absoliučiai nemokami, nes jie - dovana visuomenei. Štai praėjusį antradienį surengėme gausų juostų vijimo užsiėmimą, susirinko daug moterų, vyrų ir net vaikų. O rugsėjo pradžioje kviečiu išmokti pasisiūti senovinius lininius marškinius, kuriais galėsite pasipuošti per šventes. Apie užsiėmimą galite paskaityti čia.

20180810145517-40552.jpg

Vienas didžiausių iššūkių užsiimant tokia visuomenine veikla - vietos paieškos. Kartais įsiprašome į darželį, kartais - į kovos menų klubo patalpas, tačiau vis tiek visą laiką esu ieškojime ir tai užima daug daugiau mažosios pietų miego laiko, nei patys užsiėmimai. Tad gal norite man padėti? Jei turite patalpėlę, kuri retkarčiais būna laisva, ir norite prisidėti prie Lietuvos kultūros išsaugojimo - parašykite man: valaiciusvirnas@gmail.com. Būsiu be galo dėkinga. 

Gražios likusios vasaros. Man jau kvepia rudeniu.