Vasara su knyga

Vasara su knyga

02. Aug 2019, 09:53 Gintarep Gintarep

Jau kelintus metus dalyvaujame projekte "Vasara su knyga". Jis mums labai patinka, nes vasarą būna daugiau laiko ir yra motyvacija skaityti knygas, ieškant tos, savosios.

Nebruku aš vaikui savo minčių ką turi skaityti, ką ne, nes man svarbiausia vien tik skaitymo procesas. Kai kolegės savo vaikams neleido skaityti "Prietrankos dienoraščių", aš nesikišau į vaiko pasirinkimą. Priverčiau save (oi, kaip sunkiai) vieną dalį perskaityti, kad galėčiau suprasti kuo ji taip traukia vaikus ir žinote, likau sužavėta į dukrelės praplėstą žinių bagažą. Daug suaugusiųjų sakytų, kad šios knygos be turinio ir pan., gal jie ir teisūs, bet mano vaikas tos knygos dėka atrado kepinio receptą, žemėlapyje surado minimas šalis ir t.t. Ir kai šių metų testuose reikėjo žinių apie kavamedį, jos buvo žinomos, nes jas atrado, dar pernai, šių knygų serijoje.

Tad jau pradedu manyti, kad knygos vertė priklauso nuo skaitytojo įsimintų detalių. Manyčiau, kad bet kokia knyga, mažiau ar daugiau duoda naudos. Galų gale skatina skaitymo įgūdžius ir 20 kartą pamatytas žodis bus taisyklingiau parašytas, nei ne karto nematytas. 

Dar pasidžiaugsiu, kad labai dažnas reginys - jaunuoliai su knyga ant pievutės.

Labai džiaugiuosi Vilniuje esančiomis bibliotekomis po atviru dangumi.

Ar dalyvaujate projekte "Vasara su knyga"?

kodelcia kodelcia 08. Aug 2019, 00:29

Dalyvaujam ❤

jaldija jaldija 02. Aug 2019, 21:06

Džiugu, kad dukrytė myli knygas, mėgsta skaityti.
Gera matyti skaitančius, ypač vaikus?
O skaitymo iššūkyje dalyvaujam ir mes