Varškės apkepas kitaip

Varškės apkepas kitaip

08. Feb 15:13 Mamatest Mamatest

Su varškės apkepu turbūt viskas aišku. Yra daugybė skirtingų receptų, kaip jį pagardinti, pakeisti, patobulinti. 

Bet aš čia labiau ne apie receptą, o apie formą. Taigi, viso labo apkepas keksiukų formelėse.

Sudedamosios dalys tik dvi:

2 pakeliai varškės ir 2 kiaušiniai. Na ir prieskoniai pagal norus.

Aš dariau pusę kiekio ( 1 pakelis varškės, 1 kiaušinis)

Varškę sumaišome su kiaušiniais, baltymą galima prieš tai išplakti atskirai, kad apkepas išeitų puresnis. 

Silikonines formeles patepame aliejumi ir pripildome iki pusės, nes "tešla" pakils. Kepame 180°C orkaitėje apie 15-20 minučių,  kol kepurėlės švelniai paruduos. Puru, skanu ir greita. 

Vienintelis minusas man tas, kad išėmus iš orkaitės tos gražiosios kepurės kiek susmuko. Nežinau, ar taip turėjo būti, ar kažką padariau ne taip. Tačiau skoniui tai nepakenkė. O valgyti galima kaip tik nori: su grietine ar jogurtu ir daržovėmis, ar su uogomis/uogiene.

Man varškė net nelabai ir jautėsi :)