Vainikų pasakos

Vainikų pasakos

04. Dec 2020, 12:39 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Šiemet mūsų namus papuošė du vainikai. Vienas su žvakėmis, kitas - ant durų.

Pradėsiu turbūt nuo to, kuris ant durų.

Jį pagaminau tiesiog iš kartoninio žiedo, apvynioto dirbtine pušies spyglių imitacijos girlianda ir priklijavau karštais klijais dekoracijas: auksinius burbulus, "uogytes" bei paukštelį. Norėjosi kažko paprasto, lengvo, ir labai blizgančio, puošnaus. 

Tai va, žiemos vainikas su nesušalančiu, giesmeles mėgstančiu paukšteliu - tarsi iš stebuklingos pasakos.

Manau, jis ir liks kitiems, dar kitiems ir dar kitiems metams.  Nes yra pilnai dirbtinis, ilgaamžis ir jį galima kasmet atnaujinti.

Vainikas su žvakėmis šį kartą visiškai eksperimentinis. Pirmiausia todėl, kad pagrindas visiškai plokščias ( dvigubas kartonas), panaudota dalis antrinių žaliavų. Pvz., burbulinė plėvelė nudažyta akriliniais dažais imituoja nei tai sniegą, nei tai apsnigtą akmens grindinį, papuošimai dirbtiniai, išskyrus kankorėžius, kuriuos irgi kažkiek patepliojau akriliniais dažais.

O įdomiausia dalis, nors ir nelabai vykusi - yra vidury kompozicijos esantis užšalęs ežeras.

Jis pagamintas iš bio plastiko ( iš esmės želatina ir užviręs vanduo santykiu 1:3). Kodėl nelabai vykęs? 

Želatina stingsta ir galiausiai pasiraro kieta kaip plastikas. Bėda ta, kad neapskaičiavau jog džiūnant medžiaga trauksis ir ims banguoti. Tad gavosi ne taip kaip norėjosi. Su laiku ežeras "užbangavo" ir atsitraukė nuo krantų. Teko jį papildomai dekoruoti. Dabar jis atrodo taip:

Bet iš esmės manau, kad sukūriau mažą pasaką, tarsi iškarpą iš kažkokios žieminės istorijos. O klaidų visiems pasitaiko!

Su artėjančiomis šventėmis visus!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 05. Dec 2020, 20:47

? čiuožėja su pačiūžom gera mintis, reikės gal paieškoti. Nes pagaminti jau ne man ?

Kristina B. Kristina B. 05. Dec 2020, 18:43

Originaliai su ta burbuline plėvele, tik kad ten ežeras niekaip nesuprasčiau.. gal reiktų kokią pačiūžom čiuožiančią ledo šokėją uždėti 😃