Vaikų literatūros muziejus

Vaikų literatūros muziejus

27. Nov 2019, 19:25 Kristina B. Kristina B.

Tiesiai priešais Kauno paveikslų galeriją yra įsikūręs ir Vaikų literatūros muziejus. Tiesą sakant, retai kas užsuka į šį muziejų, dažniausiai jį aplanko mokytojai ar auklėtojai su klasėmis, mat muziejus rengia daug tam skirtų edukacijų. Muziejus nedidukas, esu jame buvusi anksčiau, tad žinojau ko tikėtis. Nutarėme jį aplankyti, mat ne taip seniai perskaitėme Vytautės Žilinskaitės knygą "Kelionė į Tandadriką" (t.y. aš perskaičiau, o vaikai klausėsi). Muziejuje saugomas išlikęs Sidabrinio Kankorėžio modelis bei visos lėlės :) Į erdvėlaivį galima įlipti, pasiklausyti Čiurlionio ir pavairuoti.

Antrajame aukšte įsikūrusi drabužinė, kur vaikai (ir net mamos ar tėčiai) gali persirengti karžygiais, princesėmis, pelėmis, sraigėmis bei kitais knygų ar spektaklių veikėjais.

Yra dar daug smulkių ekspozicijos detalių, pvz rašomosios mašinėlės, knygelės, raidelės, pasaką, kurią galima atrasti ir pačiupinėti, daug veikėjų iš lietuvių literatūros, pvz: Arklys Dominykas, aštuonetas iš Trepsės namų ir kiti.

jaldija jaldija 01. Dec 2019, 09:46

?
Kiek puikiu muzieju aplankot