Užpaschik agurkėliai

Užpaschik agurkėliai

08. Aug 17:45 kristuliuuxx kristuliuuxx

Šiais metais agurkų derlius labai gausus, tad skubu ruošti žiemai atsargas. Savo pasigamintas maistas neprilygsta prekybos centruose parduodamam. 🙂 Noriu pasidalinti paprastu, koncervuotu agurkų receptu. 🙂

Reikės:

       Agurkų

       Vandens 

       Marinavimui skirtų prieskonių

       Druskos

       Cukraus

        Acto 

        Norimo dydžio stiklainių, su dangteliais

Gaminimas:

      ● Agurkus švariai nuplauname. Nupjaustome galiukus. 

      ● Agurkus nupjaustytais galiukais, sudedame į didelį dubenį.

        ●Užviriname puode vandens. (Vandens reikės tiek, kad apsemtų visus agurkus.)Užvirus vandeniu, užpilti agurkus, kad apsemtų. Uždengti rannkšluoščiu ir palikti pastovėti. Laikau apie 30min, kol vanduo atvesta.

          ● Tuomet švariai išsiplauname stiklainius. Aš palunu juos indaplovėje.

           ●Pasiruošiame sirupą, kuriuom užpilsime agurkus. Vienam vandens litrui reikės:

                    Cukraus 5v.š

                     Druskos 1v.š

                     Acto 100ml.

  Į vandenį sudedame visus igridiantus ir užviriname.

          ●Kol verda sirupas, į stiklainius dedame po valgomą šaukštą prieskonių skirtų marinavimui. Naudojau 1l talpos stiklainius.

          ● Į stiklainius pridedame nuplikytų agurkų.

           ●Stiklainius pilame užvirintą sirupą.

            ●Sandariai užsukame stiklainius.

            ●Sandariai užsuktus stiklainius apverčiu ir apkloju stora antklode ir palaikau per naktį. 

Agurkėliai gaunasi saldarūkščiai. Labai skanus. 🙂 Sirupo kiekį pasidarau maždaug iš akies, bet dažniausiai 5l. Jei pritrūkstu, pasidarau dar. 🙂