Šiais metais agurkų derlius labai gausus, tad skubu ruošti žiemai atsargas. Savo pasigamintas maistas neprilygsta prekybos centruose parduodamam. ? Noriu pasidalinti paprastu, koncervuotu agurkų receptu. ?
Reikės:
Agurkų
Vandens
Marinavimui skirtų prieskonių
Druskos
Cukraus
Acto
Norimo dydžio stiklainių, su dangteliais
Gaminimas:
● Agurkus švariai nuplauname. Nupjaustome galiukus.
● Agurkus nupjaustytais galiukais, sudedame į didelį dubenį.
●Užviriname puode vandens. (Vandens reikės tiek, kad apsemtų visus agurkus.)Užvirus vandeniu, užpilti agurkus, kad apsemtų. Uždengti rannkšluoščiu ir palikti pastovėti. Laikau apie 30min, kol vanduo atvesta.
● Tuomet švariai išsiplauname stiklainius. Aš palunu juos indaplovėje.
●Pasiruošiame sirupą, kuriuom užpilsime agurkus. Vienam vandens litrui reikės:
Cukraus 5v.š
Druskos 1v.š
Acto 100ml.
Į vandenį sudedame visus igridiantus ir užviriname.
●Kol verda sirupas, į stiklainius dedame po valgomą šaukštą prieskonių skirtų marinavimui. Naudojau 1l talpos stiklainius.
● Į stiklainius pridedame nuplikytų agurkų.
●Stiklainius pilame užvirintą sirupą.
●Sandariai užsukame stiklainius.
●Sandariai užsuktus stiklainius apverčiu ir apkloju stora antklode ir palaikau per naktį.
Agurkėliai gaunasi saldarūkščiai. Labai skanus. ? Sirupo kiekį pasidarau maždaug iš akies, bet dažniausiai 5l. Jei pritrūkstu, pasidarau dar. ?