Šparagai tešloje greit pagaminamas ir patogus valgyti užkandis gamtoje. Šparagų sezonas ne ilgas, tad reikia jais mėgautis. Man jie labai patinka ir lengvai pakepti keptuvėje, ir su kiaušiniene, ir su šonine kepti ant griliaus, ir kepti tešloje.
Šiam užkandžiui naudojau šparagus, šaldytą tešlą, šoninę, pabarstymui tarkuoto sūrio, aguonų ir kiaušinio viršaus patepimui
Šparaguose skaniausia ta viršutinė jų dalis, tad storąją dalį nulaužiame. Prieš vyniojant į tešlą šparagus reiktų 1 -2 minutes apvirti. Apvirusius sudėti į labai šaltą vandenį, kad išlaikytų savo gražiąją žalią spalvą. Nusausiname su popieriniu rankšluostėliu.
Šaldytą sluoksniuotą tešlą atitirpinkite ir šiek tiek paploninkite pakočiodami. Po to supjaustome 1 cm juostelėmis ir vyniojame: šparagas-šoninė-tešla.
Apvyniotus sudedame į skardą. Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir barstome turimais ar mėgstamais pabarstukais. Skanu su sūriu, skanu su sezamo sėklomis, puošniai atrodo ir su aguonų grūdeliais.
Kepame apie 15 - 20 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Skanūs tiek karšti, tiek šalti. Skanūs ir kitą dieną, žinoma, jei lieka. Pas mus jų nelabai ir lieka.
Skanaus.