Uoga Uoga - grožio ritualams

Uoga Uoga - grožio ritualams

21. Aug 2020, 22:41 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Pakalbėkim apie uogas. Skanu ir sveika jas valgyti. Ir jau tikrai ne paslaptis, kad tai, ką gali dėti į burną, gali laisvai dėti ir ant veido.

Uoga Uoga man jau seniai gerai žinomas kosmetikos prekinis ženklas, kurį visada sieju su atsakomybe, meile savo darbui ir klientui, žodžiu, su kokybe.

Vėl turiu padėkoti Mamyčių klubui ir pačiai UogaiUogai už nuostabią dovaną - Veido odos esenciją su spanguolių ekstraktu. Sudėtis, kaip visada tobula - natūraliau būtų tik tiesiogiai išsiteplioti spanguolėmis. Tačiau tada mano raudonam nuo uogų veidui pritrūktų kitų puikių slaptų ingredientų.

Turiu labai sausą odą. Visą gyvenimą su tuo kovoju. Tiksliau ne kovoju, o bandau prisitaikyt, atrasti priemones, kurios gelbėtų. Sausaodėms labai svarbu drėkinti odą. Nes sausa oda linkusi daug greičiau raukšlėtis. Tad kartais įsigiju stipresnių priemonių, skirtų net jau ir brandžiai odai, kad tik visaip savo tą sausą odelę palepint, pamaloninti ir pagražinti. 

Ir Uoga Uoga esencija atkeliavo į mano rankas kaip kokio kosmetikos dievo siųsta. Prieš rudenį, kada vėl imsiu sausėti ir "trauktis". 

Iš pradžių kažkaip sudvejojau, esencija su spanguolėmis. Ką aš su ja veiksiu? Na rimtai, niekada niekur nieko apie spanguolių naudą  nesu girdėjus. Ir... nuėjau pirmiausia skaityti, kas gi čia per daiktas. Pasirodo, daiktas kaip tik mano odos problemos. Daiktas ne bet koks, o natūralus, sertifikuotas. 

Itin retas spanguolių aliejus turi išskirtinę savybę - jame tiek omega 3, tiek omega 6 riebiųjų rūgščių kiekis yra vienodas. Riebiosios rūgštys yra itin svarbios tinkamam odos funkcionavimui ir išvaizdai, jos suteikia odai minkštumo ir šilko švelnumo. Tai tikrai jaučiasi po pirmo lešelio. Įsigeria labai lengvai ir maloniai kvepia. Spanguolės apsaugo odą nuo senėjimo bei oksidacinių spindulių žalos, kovoja su odos sausumu ir uždegimais.

Nudžiugino ir tai, kad čia naudojama hialurono rūgštis yra visiškai natūrali, išgauta augalų fermentacijos būdu ir yra mažo molekulinio svorio, kuris yra pats efektyviausias, siekiant užtikrinti ilgalaikį odos drėkinimą. Apie hialuroną turbūt visos žinome.

Sudėtyje yra fitosterolių, kurie pagreitina epidermio ir po juo esančios odos (dermos) jungties sukūrimą ir stabilizavimą, kitaip sakant, oda tampa tvirtesnė ir elastingesnė. Fitosteroliai taip pat skatina bazinių odos ląstelių gamybą ir stimuliuoja epidermio atsinaujinimą: oda atrodo lygesnė ir labiau spindinti.

Esencijoje yra ir ypač vertigo argano aliejaus, kuris minkština suragėjusią odą, bei erškėtrožių aliejaus, kuriame itin daug alfa-linoleno rūgšties, kuri taip pat skatina odos regeneraciją. Erškėtrožių aliejus mažina vandens iš odos praradimą, reguliuoja sklandų jos sebumo veikimą, kovoja su priešlaikiniu senėjimu ir raukšlių susidarymu.

Žodžiu, pagal sudėtį, kosminis serumukas. Kol kas bandžiau ne daug, bet oda jaučiasi puikai. Serumas nealergizuoja, oda tikrai švelnutė ir atrodo net šviesesnė.

Štai va, prašau, va tau ir uogos!