Norėčiau pasidalinti su mamomis savo nuo seno šeimoje mėgstamo pyrago receptu. Pyragas nėra šventinis, bet su draugėmis prie puodelio kavos labai tinka.
Reikės:
200 g sviesto,
200 g grietinės,
2 kiaušinių,
vanilės,
1 šaukštelio sodos,
1 indelio kondensuoto pieno,
150 g graikiškų riešutų,
3 stiklinės miltų.
{pic:1}
Paruošimas
Sviestą ištirpiname, atvėsiname. Mušame kiaušinius ir išplakame. Grietinėje „užgesiname“ sodą ir pilame į sviestą su kiaušiniais. Įdedame vanilės ir išmaišome. Dedame miltus ir suminkome tešlą. Tešlą pasidarome mažais gabalėliais ir dedam į kamerą porai valandų, kad sušaltų.
{pic:2}
{pic:3}
Kai jau tešla sušalusi, imam po gabalėlį tešlos ir tarkuojame per burokinę tarką į kepimo skardą. Į vieną skardą sutarkuoju 4 gabalėlius tešlos. Kepam 200 Cº temperatūroje apie 20 min.
{pic:4}
Graikiškus riešutus susmulkiname ir dedame į iškeptus trupinius. Kondensuoto pieno indelį dedame į puodą, pripilame vandens, kad visiškai indelis būtų apsemtas ir verdame 90 min. Kondensuotas pienas gražiai paruduoja.
{pic:5}
Į iškeptus trupinius su riešutais dedame išvirtą kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišome. Išmaišius dedame į formą, iš kurios būtų lengva išimti. Dedant į formą reikia gerai suspausti trupinius, kad pyragas gerai suliptų ir nebūtų tarpų. Pyragas turi būti kietas.
{pic:6}
Skanaus!
Mama Vilija Jadeškienė (vilijaj)
as manau kad su paprastais sausaineis ne toks skonis bus visai nesunku ten iskept juos ir neilgai kepa tik va tas kondensuotas turi ilgai virt,man netrupejo
busimamamyte, reikia labai gerai suspausti kad netrupetu 😀
tylingoto, nera ten daug to darbo su tais trupiniais, per pora kartu juos galima iskept. Parasyk kaip seksis su sausainiais 😀
Na, pyragas skanus, bet labai jau daug darbo kepant tuos trupinius, de to, ir energijos sanaudos nemazos . sekanti karta tiesiog nusipirksiu "gaidelio" ar panasiu sausainiu, juos sutrupinsiu ir sumaisysiu su tuo virtu pienu 😀
dariau ir as ji,bet jis man pjaunant trupejo,na kaip sakant su saukteliu reikejo valgyti,bet tiko ir taip,nes norisi man saldumynu dabar :-)tai as likusia daly sudejau i puoda ir pasildziau,bet dar dadejau istirpinto sviesto ir sildydama viska maisiau,o paskui susukaui sviestini popieriu padarydama pailga forma.ir labai gerai viskas sulipo,o wietoj riesutu dejau dejau razinu,niu bet skanus buvo
as jau isbandziau labai skanu as tik vietoj graikisku riesutu dejau pakepintus zemes riesutus, lengva pasidaryt, tik nervina kad taip ilgai reikia virt ta kondensuota piena o taip tai laaaabai skanu
reiks butinai pasidaryti.su vaikais.skanei ir grazei atrodo.
I sveikatele rqlyte 😀
nu pasidariau😉is pradziu maniau, kad man nesigaus...bet pavyko.po visko as dar i kameryte pusvalandukui ikisau...kad sukietetu biski, super gavosi!😉aciu, vilijaj uz receptuka😉
Dziugu skaityti Jusu grazius atsiliepimus 😀 skanaus visoms
Skanus turetu buti,as irgi darau panasu,tik vietoj riesutu dedu dziovintu vaisiu-abrikosu,ananasu(pamirkau karstam vandeni ir supjaustau smulkiai) sumaisau viska su rudududu kremu,super pyragas,vaikams lb patinka.
as siandien zadu daryt 😉
Labai skanus, pasidariau ir dar darysiu😀
mmmm,reiks tikrai pabandyti,,
taip beabejo -forma kiekvienos reikalas...
Be abejo forma darom kiekviena pagal save 😀 juk skonis nuo formos nepasikeis 😀
Būtinai išmėginsiu!! 😀 Jau taip skaniai atrodo.... 😍 Ačiū 😉
Patinka toks skanėstas, mane vis draugė pavaišina tokiu😀 Pasigaminsiu ir aš 😀
reiks dara susimeistraut toki pyrageli 😉
oi koks skanus turetu buti pyragas 👍
meginsime😉 aciu