Troškinta triušiena

Troškinta triušiena

16. Feb 2022, 16:05 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Mano šeimoje ne visi mėgsta triušieną, bet vis bandau atrasti receptą, kuris įtiktų visiems. 

Ir štai, galėčiau sakyti, beveik jau radau.

Taigi, mums reikės:

*Triušio

*200 gramų grietinės

*Dviejų morkų

*Dviejų svogūnų

*2 skiltelių česnako

*Šiek tiek druskos, pipirų ir petražolių

*Šiek tiek miltų mėsos apvoliojimui

*Apkepimui šiek tiek sviesto

Triušį supjaustome dalimis, pasūdome, apvoliojame miltuose ir apkepiname svieste.

Keptuvėje pakepiname morkas su supjaustytomis česnako skiltelėmis, sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus, vėl apkepiname. Sudedame į puodą su triušiena.

Užpilame vandeniu, dedame petražolių ir troškiname apie 40 minučių. Baigiant troškinti, įdedame grietinę (arba grietinėlę). Aš troškinant dar įmečiau pankolio, dėl skonio.

Mėsytė gavosi labai švelni ir minkšta. Gaminau su grietinėle, todėl skonis labai švelnus.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Feb 2022, 01:04

Na tikrai, išeitis - sumalti, jei šeima vis tiek jos nemėgsta. Dažniausiai maltam variante pas mus sueina viskas 😀

floryte floryte 18. Feb 2022, 20:23

Aš irgi niekaip nesuprantu, kodėl mano šeimyna nemėgsta triušienos... Troškinta grietinėlėj - mhmmmm....kaip skanu...?

raganeleskisenele raganeleskisenele 17. Feb 2022, 23:14

Mums priimtiniausia malta triušiena, ją naudojame daug kur, o štai su virta/troškinta draugauti nesiseka visai.