Labukas:-)Na ką kepsim šiandien Snikerini tortą,tikrai nėra sudėtingas ,bet mano šeimynai labai patiko.Taigi receptas:
Biskvitui
2 kiaušiniai
200 gr cukraus
200 gr rududu
200 gr grietines
200 gr miltų
2 a.š.kepimo miltelių
Grietinėlės kremui
450 gr grietinėlės 35-36 proc.
2 valg.š.cukraus
Karameliniam kremui
100 gr sviesto kambario temperatūros
200 gr Rududu
pora saujų kepintu,smulkintu riešutų.Gali būti ir sūdyti.
Šokoladiniam pertepimui
100 gr šokolado
100 ml pieno
Sirupas biskvitų sulaistymui
200 ml vandens,citrinos sulčių,cukraus pagal skonį(turi gautis saldžiarūgštis skonis)
Gaminimo eiga
Biskvitams-išplakti kiaušinius su cukrumi,plakant dėti rududu po šaukštą ir gerai išplakti.Po to grietinę pilti,plakti.Ir miltai su kepimo milteliais taip pat išplakiau tik lėtai pačiu silpniausiu režimu.Na ir pilame pusę masės į kepimo formą.Prieš tai dugną iškloti kepimo popieriumi.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.Ištraukti,atvėsinti ir tada perpjauti pusiau.Taip gausime keturis biskvitus.Kepiau 23 cm formoje,tai gavosi ploni biskvitai iš tos normos.
Grietinėlės kremui suplakti grietinėlę su cukrumi iki standumo.
Karamelinis kremas:sviestą išplakti su rududu iki vientisos masės ir sumaišyti su riešutais.
Šokoladiniam pertepimui šokoladą ant garų vonelės ištirpdyti,supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės.
Na ką lieka konstruoti:Biskvitas sulaistomas sirupu,aptepamas šokoladu,tada dedame puse grietinėlės kremo,vėl biskvitas,sirupas,šokoladas,karamelės riešutų kremas,biskvitas,sirupas,šokoladas,grietinėlės kremas ir biskvitas:-)Dedame į šaldytuvą parai,o galima ir dviems.
Iš šių produktų išėjo 2,4 kg svorio tortas.
Puošiame kaip sugalvojame.Galima šokoladu aplieti pats lengviausias variantas ir tikriausiai pagal šokoladuką tikriausias.O galima ir visais kitais norimais puošimo būdais puošti.Kadangi tortą dariau krikštynoms mergaitės tai aš puošiau šlapio beze kremu ir pastiliažo dekoracijomis.Oi vargau su batelių lipdymu,karšta labai buvo,pastiliažas trupėjo,gal dėl karščio,gal kažką ne taip padariau.Pridariau net tris poras batukų ir rinkausi kurie atrodo geriausi.
Pasakykit kuris variantas jums atrodo gražiausias?
Kadangi krikštynos buvo mergaitės ir berniuko,tai kepiau dar vieną tortą berniuki,bet šis buvo Rafaelo skonio,tai parodau kaip papuošiau šį
Na ir dar vieną Rafaelo skonio tortą kepiau pusbrolio šeimynai,pabarsčiau kokoso drožlėm ir uždėjau gėlyčių kurias dariau taip pat kur rodžiau prie pastiliažo recepto.
Ir visai nesenai dariau dar vieną tortą draugės sūnėno gimtadieniui.
Šitas visai paprastai puoštas,bet gera idėja berniukui kuris domisi futbolu.Tortas stačiakampis,apibarstytas žaliomis kokoso drožlėmis.Šonus aš dekoravau šlapiu beze kremu,bet galima tarkim baltom kokoso drožlėm,juosteles taip pat galima iš kokoso drožlių išpilti.Pas mane iš pastiliažo padarytos,kaip ir maikutė iš pastiliažo.Taigi šį kartą tiek tų tortų:-)Bus klausimų klauskit,būtinai atsakysiu.Iki...
Net nepagalvojau apie šitokį sprendimo būdą 😀.
Aš tai dažų neturiu juodų,tik masytės juodos pirkau pakiuką,kai reikia kokią detalę padarau juodą iš gatavos masės😀
Ir dar turiu klausimą - iš kur juodos spalvos dažų gauti ? Jų tiek mažai tereikia, tai neverta užsisakinėt, nes galiojimas nėra ilgas ko gero...
O aš tik su sirupu vis darydavau. Reikės su krakmolu pabandyt - gal kiek paprasčiau daryt.
Visi batukai labai gražūs, bet jei reikėtų pirmą vietą skirti, tai skirčiau batukams pirmoje foto😀. Nenusakomo grožio tortas - tas, su batukais😍👍. Seilė ištyso...
su krakmolu😀
Nuostabūs 👍
mmmmm kaip skaniai atrodo 👍
O kokį pastiliažą darote - su krakmolu ar verdamu cukraus sirupu?
Pamiršau įdėti torto pjūvio nuotrauką.