Labukas,na šiandien gaminsime jogurtini tortą:-)Karšta dabar visi dejuojame,nors prieš tai dejavome jog vasaros nėra:-)taigi šio torto gabalėlis tiesiai iš šaldytuvo pats tas:-)
Biskvitui:
4 kiaušiniai
12 v.š. cukraus
11 v.š miltų
1.5 v.š krakmolo
8 v.š.virinto atvėsinto vandens
1.5 a.š.kepimo miltelių
Gaminame:atskiriame trynius nuo baltymų.Trynius plakame su cukrumi iki purumo,plakant įpilame po šaukštą vandens.Baltymus išplakti standžiai,kad apvertus nekristų iš bliūdo.Po to dalimis atsargiai baltymus įmaišome į trynių masę.Tada persijojame miltus,krakmolą,kepimo miltelius ir po truputį įmaišyti į kiaušinių masę.Pilame į formą ir kepame 180 laipsnių.Laiko nerašau,nes kaip visada sakau:reikia stebėti,po to dantų krapštuku patikrinti.Tik reikia orkaitės nedarinėti stengtis.Ir tikrinti tik pačiame gale kai vizualiai atrodo jau iškepes.Ištraukiame,atvėsta ir supjaustome į tris dalis.Pjauti galima su siūlu.Apipjauname kokį cm aplinkui biskvitą,įkišame siūlą ir sukryžiavę traukiame taip biskvitą supjaustyti bent jau man lengviau.Jei bijote jog nepavyks galite kepti po vieną lakštą atskirai.Padalinate tešlą į tris dalis ir kepate.
Kremui:
500 ml grietinėlės 35-36 proc riebumo
900 ml jogurto su skoniu arba saldinto natūralaus
40 gr želatinos
6 v.š.cukraus pudros(arba pagal skonį)
430 gr koncervuotų vaisių arba gali būti ir šviežūs tik netinka šviežūs kiviai ir ananasai.Jie neleidžia stingti želatinai.
Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo.Želatina išbrinkinti,ištirpdyti.Jogurtą plakant po šaukštą želatinos pilti ir plakti,kad nesigautų grūdeliais.Po to atsargiai įmaišyti grietinėlę,kad išliktų purumas.
Na ką konstrojame:Dedame biskvitą,galime pašlakstyti nuo vaisių sultimis,dedame kremo truputi paskleidžiame
dedame vaisių ar uogų ko tik norite,dar kremo,biskvitas,kremas ,vaisiai ir biskvitas.Dedame į šaldytuvą geriausiai iki kitos dienos,kad pilnai sustingtų.Iš šio kiekio produktų išeina gana didelis tortas.Pas mane buvo 28 cm forma.Svoris be papuošimų net 3.5 kg.Kadangi aš puošiau su pastiliažu tai ištraukus tortą iš formos aptepiau sviestiniu kremu.Kaip anksčiau buvau rašiusi sviestas,cukraus pudra ir truputis smulkių trupinukų.Viskas išplakta ir aptepu tortą.Vėl kokiai valandai į šaldytuvą.Po to dengiau pastiliažu dengimui.Ant viršaus iškočiojau lakštą uždėjau ant torto viršaus aplyginau ranka,nes specialių įrankių neturiu,apipjoviau aplinkui lygiai.Po to dariau juosteles paploninau vieną kraštą ir lipdau aplinkui.Truputi vandenuku patepu aukštesnę juostelę ir dar prilipdau sekančios kraštelį.
Na ir taip iki apačios.Tada kaip sugalvojau tai toliau:-)Tikiuosi rezultatas neblogas,kaip dukterėčia sako drugelių pieva:-)
Na o čia tortuko pjūvis.Aišku ne to kur su drugeliais,bet pagal tą patį receptą.Vaikams vietoje deserto:-)
Iki kito karto:-)
Ačiū labai už info. Bėgsiu ieškot dažų😀
Tie skysti tai nelabai tinka,bet yra dabar pas mus didžiuose prekybcentriuose gelinių Dr.Oetker dažų,tik su tais ryškių spalvų negusit o kiek blankesnes pastiliažo.Aš dar geltoną nudoju iš senų laikų pas mama radau miltelinių dažų geltonos spalvos,tai ryškesnė gaunasi.Juos Rūtoj seniau būdavo galima įsigyti,bet dabar deja nebeprekiauja.o drugelius tai su formele dariau.Šią formele pasiskolinau iš draugės,bet daba galvoju,kad gal reikėtu ir pačiai įsigyti 😀Žadu iš ebay užsiskyti😀
Tikrai jau bandysiu. Bet aš čia vis ta įkyrioji...Pasakyk man, nesupratėlei, kokius dažus dedate pastiliažui nuspalvinti? Rašėte, kad gelinius. O buteliukuose skysti - netinka? Ir dar - o kaip tuos drugelius taip dailiai nulipdėte? Gal kokie spec. įrankiai buvo naudoti?🤓|
Pavyks,pavyks tik reikia mėginti😀
Ech, kuo toliau žiūriu Jūsų tortus, tuo labiau aišku, kad man taip gražiai jų papuošti nepavyks.. Tobula drugelių pieva😍
Dėkui☺
Mmmm, skaniai atrodo. O ta tikra drugelių pieva tiesiog fantastiška 😀