Tortų labirintai:-)Grilijažinis tortas...

Tortų labirintai:-)Grilijažinis tortas...

26. Jul 2015, 10:34 mama ingrida mama ingrida

Laba dienele,štai ir vėl aš su savo tortais čia:-)Šiandien pasidalinsiu grilijažinio torto receptu kurį aš susirinkau iš keliu receptų ir dėjau tai kas man labiau patiko,ragavusių nuomone labai skanu:-)Taigi receptas:

Biskvitai

vienam biskvitui,kurį paskui reikės pjauti per pusę:

2 kiaušiniai

120 gr cukraus

115 gr miltų

2 a.š.kepimo miltelių

40 ml.aliejaus

Kiaušinius išplakti iki purumo,supilti plkant plona srovele aliejų.Po to sudėti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol iškeps apie 25-30 min,bet kaip aš sakau reikia stebėti.Kai gražiai pagels ir patikriname dantų krapštuku.Iškeptą ir pravėsusį pjauname pusiau ir turime du biskvitus.

Šokoladiniam biskvitui:

2 kiaušiniai

120 gr cukraus

65 gr miltų

50 gr kakavos miltelių

2 a.š.kepimo miltelių

40 ml.aliejaus

Kepti taip pat kaip ir šviesų biskvitą.

Kremui:

300 gr sviesto

150 gr kondencuoto pieno

150 gr rududu

2 šaukštai kavos

Pusę sviesto išplakti iki purumo,sudėti kondencuotą ir dar paplakti.Karameliniam kremui kitą pusę sviesto taip pat iki purumo ir po šaukštą dednt rududu išplakti iki vientisos masės,plakant ant galo supilti kavą.

Grilijažui:

 Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro):
150 g žemės riešutų be odelių
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo


Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.


Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. 
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min. 
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę. Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.Jei kočėlu smulkinsite tai patariu pridengti rankšluostuku,kad neprisibarstyti į visas puses.

Sirupui aš pasidriau arbatos,įdėjau cukraus.Reikia kažkur stiklinės.

Na ir ką renkame:kadangi aš dėjau du kremus,tai dėjau taip-šviesus biskvitas, sulistau,šviesus kremas,grilijažas,rudas biskvitas,sulaistau,karamelinis kremas,grilijažas,vėl rudas ir pabaigiau šviesiu biskvitu.Aptepiau likusiu sviesto kremu ir grilijažu viršų ir šonus apibarsčiau.O štai ir torto pjūvis:

20150726102334-92260.jpg

atleiskit jog nepapildžiau visos eigos nuotraukomis,tiesiog šią savaitę turėjau tiek tortų iškepti,jog net pamiršau jų kepimo,gaminimo,puošimo eigą paaveiksluoti.Tai sūnus paprašė draugui iškepti,tai draugė broliui,tai kitos pažįstamos savo sūnelių gimtadieniams.Na darbo tikrai užteko.Gerai jog man tai vienas malonumas ir kad gaunu galimybių toliau mokintis ir treniruotis,nes savo šeimoje juk progų nėra tiek daug:-)Na o dabar dalinuosi šios savaitės vaisiais:-)

20150726102938-96322.jpg20150726103012-48145.jpg20150726103101-12336.jpg20150726103148-30845.jpg20150726103224-88917.jpg   

Na štai tiek šį kartą tortų labirintų:-)Gal kam kas įdomu ar nesiryžta išmėginti kokio recepto,tai sakykit išmėginsiu ir pasidalinsiu kaip pavyko...

Iki:-)

mama ingrida mama ingrida 27. Jul 2015, 08:40

Aš tai smulkintuvu,bet galima kaip ir rašiau kočėlu.Įdėti į kokį storesnį maišelį,užmesti rankšluostuką ir su kočėlu padaužyti,paidenti.Arba su mėsos muštuku😀😀

Natele Natele 27. Jul 2015, 08:33

Oho, kada tiek spėti? 😀 O kaip smulkinate riešutus?

Gintarep Gintarep 26. Jul 2015, 23:58

uzpavydejau baltai, baltai 👍

mama ingrida mama ingrida 26. Jul 2015, 20:39 kodelcia

Tortas ,,Rafaelo"😀

Liucyte Liucyte 26. Jul 2015, 20:29

Oho - didžiausia pagarba tokiai mamai-kulinarei! 👍 😀

kodelcia kodelcia 26. Jul 2015, 20:20

kas pimpaciuku viduje? jie nuostabus!

jaldija jaldija 26. Jul 2015, 18:26

ax👍👍👍👍

rugpjutis rugpjutis 26. Jul 2015, 17:38

🌷😛

mama ingrida mama ingrida 26. Jul 2015, 15:06 floryte

Ačiukas☺

floryte floryte 26. Jul 2015, 14:43

Na nereali šita mamytė su tortais! Ir spėk tu man tiek tortų prikepti! Ir dar ne bet kokių - o meno kūrinių. Žinant, kiek tai užima laiko ir kantrybės...Ui, pagarba🌷😀🌷🌷🌷🌷🌷🌷