Laba dienele,štai ir vėl aš su savo tortais čia:-)Šiandien pasidalinsiu grilijažinio torto receptu kurį aš susirinkau iš keliu receptų ir dėjau tai kas man labiau patiko,ragavusių nuomone labai skanu:-)Taigi receptas:
Biskvitai
vienam biskvitui,kurį paskui reikės pjauti per pusę:
2 kiaušiniai
120 gr cukraus
115 gr miltų
2 a.š.kepimo miltelių
40 ml.aliejaus
Kiaušinius išplakti iki purumo,supilti plkant plona srovele aliejų.Po to sudėti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol iškeps apie 25-30 min,bet kaip aš sakau reikia stebėti.Kai gražiai pagels ir patikriname dantų krapštuku.Iškeptą ir pravėsusį pjauname pusiau ir turime du biskvitus.
Šokoladiniam biskvitui:
2 kiaušiniai
120 gr cukraus
65 gr miltų
50 gr kakavos miltelių
2 a.š.kepimo miltelių
40 ml.aliejaus
Kepti taip pat kaip ir šviesų biskvitą.
Kremui:
300 gr sviesto
150 gr kondencuoto pieno
150 gr rududu
2 šaukštai kavos
Pusę sviesto išplakti iki purumo,sudėti kondencuotą ir dar paplakti.Karameliniam kremui kitą pusę sviesto taip pat iki purumo ir po šaukštą dednt rududu išplakti iki vientisos masės,plakant ant galo supilti kavą.
Grilijažui:
Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro):
150 g žemės riešutų be odelių
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo
Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę. Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.Jei kočėlu smulkinsite tai patariu pridengti rankšluostuku,kad neprisibarstyti į visas puses.
Sirupui aš pasidriau arbatos,įdėjau cukraus.Reikia kažkur stiklinės.
Na ir ką renkame:kadangi aš dėjau du kremus,tai dėjau taip-šviesus biskvitas, sulistau,šviesus kremas,grilijažas,rudas biskvitas,sulaistau,karamelinis kremas,grilijažas,vėl rudas ir pabaigiau šviesiu biskvitu.Aptepiau likusiu sviesto kremu ir grilijažu viršų ir šonus apibarsčiau.O štai ir torto pjūvis:
atleiskit jog nepapildžiau visos eigos nuotraukomis,tiesiog šią savaitę turėjau tiek tortų iškepti,jog net pamiršau jų kepimo,gaminimo,puošimo eigą paaveiksluoti.Tai sūnus paprašė draugui iškepti,tai draugė broliui,tai kitos pažįstamos savo sūnelių gimtadieniams.Na darbo tikrai užteko.Gerai jog man tai vienas malonumas ir kad gaunu galimybių toliau mokintis ir treniruotis,nes savo šeimoje juk progų nėra tiek daug:-)Na o dabar dalinuosi šios savaitės vaisiais:-)
Na štai tiek šį kartą tortų labirintų:-)Gal kam kas įdomu ar nesiryžta išmėginti kokio recepto,tai sakykit išmėginsiu ir pasidalinsiu kaip pavyko...
Iki:-)
Aš tai smulkintuvu,bet galima kaip ir rašiau kočėlu.Įdėti į kokį storesnį maišelį,užmesti rankšluostuką ir su kočėlu padaužyti,paidenti.Arba su mėsos muštuku😀😀
Oho, kada tiek spėti? 😀 O kaip smulkinate riešutus?
uzpavydejau baltai, baltai 👍
Tortas ,,Rafaelo"😀
Oho - didžiausia pagarba tokiai mamai-kulinarei! 👍 😀
kas pimpaciuku viduje? jie nuostabus!
ax👍👍👍👍
🌷😛
Ačiukas☺
Na nereali šita mamytė su tortais! Ir spėk tu man tiek tortų prikepti! Ir dar ne bet kokių - o meno kūrinių. Žinant, kiek tai užima laiko ir kantrybės...Ui, pagarba🌷😀🌷🌷🌷🌷🌷🌷