Labutis,na štai ir vėl aš atkeliauju su tortu:-)Ruoškites kavos ir skanaujam...Tortas tikrai skanus,ypač kremas.Receptukas:
biskvitas:
100gr sviesto
vanil cukrus 1 pak
250gr cukraus
125gr miltu
3 kiaušiniai
2 arb. šaukšteliai kepimo milteliu
4 valg. šaukštai pieno
sviesta ,vanil cukru ir cukru išplakti.Sudeti plakant po 1 tryni.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pakaitom su pienu per tris kartus imaišyti į sviesto mase.Baltymus išplakti atskirai su 15ogr cukraus.tešla padalinti i dvi lygias dalis.Dėti į skarda išklota sviestiniu popieriu ant viršaus dėti išplaktus baltymus.Kepti 175C-35-40 min.
Štai kaip atrodo iškeptas biskvitas.Jis skanus,saldus,ir trapokas.
Kremas:
2 skardines mandarinu(as dejau persikus)
20gr želatinos
200gr pfiladelfija sūrio
250gr fantos
250gr grietinelės
50gr cukraus
Sūrį,vanilina ir cukrų sumaišyti.limonada per kelis kartus įmaišyti į sūrio mase.Sudėti išbrinkinta ir istirpinta želatina.Grietinele išplakti ir po mandarinu sudėti į jau stingstančia mase.
O čia suteptas tortukas.Taigi,kadangi kremas su grietinėle ir želatina tai man truputi šlapiavo ,nes morengas tas kur iš baltymų bijo drėgmės.Na aš tepiau su šokoladiniu ganašu,tai prieš tai neaptepiau jokiu kitu sviestiniu kremu.Kol kas jau puse paros ganašas laikosi gerai nešlampa,taigi manau rytojaus tikrai sulauks.Ir mes ši tortuką skanausime per mano mamos,vaikučių močiutės garbingą 65 metų jubiliejų:-)Tiesa tortas dviejų aukštų,pirmas aukštas Snikerinis tortas apie kurį rašiau pereitą savaitę.
Tikrai rekomenduoju,kremas laaaaaaaabai skanus.Tik kitą kartą kepsiu su paprastu,pavyzdžiui rafaelo biskvitu.Vietoje mandarinų,persikų galima dėti braškių ar kitų uogų.
Iki kito karto...
Labai noriu šitą tortą iškepti kalėdom,bet nesuprantu kaip kept biskvitą parašyta kad tešlą dalinam į dvi dalis, o tortas tai iš trijų biskvitų.
Įdedu prapjauto torto nuotrauką😀Tikrai buvo skanus ir dėl to biskvito,nors sakiau kad taip nebekepčiau,bet dabar pakeičiau nuomonę.Tikrai kepsiu ir ne kartą būtent tokį biskvitą,nes susistovėjęs jis tikrai nerealus😀
Turėtų būti tikrai labai skanus! Gaila, kad tortų gamybai nesu sukurta. 😀
Sekmės bandant ir tikrai pavyks ir bus skanus😀😀
kaip visada gražu, ir tikriausiai skanu👍😀. Kitą savaitę jau išbandysiu vieną iš Jūsų tortų. Bandysiu jogurtinį daryti😀. Negalima gi vien tik žiūrėti...😃😉
👍🌷👍
Tai žinokit taip ir yra,kad kepu kepu o jau valgyt tik gabaliuką mažiuką vien tik tam kad žinot kaip gavosi😀