Sveikučiai:-)Noriu pasidalinti su jumis dar vienu torto receptu kurį išmėginau praeitą savaitę.Jo pavadinimas kelia šypseną,bet rašau tokį koks yra jei norėsite interneto platybėse paieškoti ir pasiskaityti plačiau.Gal aš ką neaiškiai nupasakosiu.Tortas tinkamas kas mėgsta saldesnius,sotesnius sodresnio skonio tortus.Tie kas labiau mėgsta gaivius lengvus tortus tai tikrai nėra toks.Kas man patiko kad jame nėra greitai gendančių produktų ir yra puiki išeitis per didžiulius vasaros karščius:-)Na ką gi receptas:
Tortas "Nuostabioji Marija"
Torto skersmuo - 28 cm. Stiklinė - 250 ml.
Smėlinės tešlos lakštams:
4 st. miltų
3 a. š. kepimo miltelių
400 g sviesto arba margarino (iš šaldytuvo)
4 tryniai
200 g kapotų graikinių riešutų
4 baltymai
1 st. cukraus
Kremui:
2 ind. Rududu
400 g sviesto (kambario temperatūros)
Papuošimui:
200 g šokolado (gražu pamaišyti balto ir juodo)
200 g anakardžių riešutų
Šaltą sviestą sutriname tarp rankų su persijotais miltais ir kepimo milteliais iki trupinių, sudedame trynius ir suminkome tešlą. Ją padaliname į 4 lygias dalis ir dedame į šaldytuvą 3 val.
20 min. prieš kepimą, tešlą išimame iš šaldytuvo.
Kiaušinių baltymus išplakame su cukraus pudra iki standžių putų ir dedame su indu į šaldytuvą.
Ant kepimo popieriaus apsibrėžiame 28 cm skersmens apskritimą. Pagal apskritimą rankomis išformuojame tešlą plonu lakšteliu.
Ant jo pabarstome ir lengvai įspaudžiame 50 g graikinių riešutų.
Galiausiai ant viršaus uždedame vieną ketvirtadalį plaktų kiaušinių baltymų, o likusią jų dalį vėl dedame į šaldytuvą.
Išėmę iškeptą lakštą iš orkaitės, paliekame jį atvėsti.
Taip išsikepame visus 4 torto lakštus.Lakštų kepimo eigos nuotraukytes pasiskolinau iš interneto:-)Nes savo kepim0 eigą pamiršau užfiksuoti:-)
Kremui: išplakame minkštą sviestą su Rududu.
Visus torto lakštus sutepame plaktu kremu. Tortą lengvai paspaudžiame.
Viršų taip pat aptepame kremu, apliejame ant garų tirpintu šokoladu ir papuošiame kepintais anakardžių riešutais.
Suteptą tortą laikome šaldytuve.Geriausiai laikyti apie 4-5 paras kad subręstu.
Prieš valgant, būtų gerai, kad tortas pastovėtų kambario temperatūroje bent kelias valandas, tada bus lengviau pjaustyti, ne taip trupės.O gali ir visą dieną prabūti kambario temperatūroje.Tuomet jis skaniai suminkštėja.Aš tik iš visos tos normos iškepiau du tortukus,bet mažesnius.Kepiau 20 cm skersmens gavosi 8 lakštai,tačiau sutepimui kremo truputi pritrūkau abiems tortams tai dar koki 100 gr sviesto ir 200 gr rududu teko dadėti.Gavosi net du tortai po 2 kg apytiksliai.O kai skaičiau receptą tai 28 cm pagal visus produktus gavosi nepuoštas tortas apie 2,9 kg svorio tortas.
Taigi puošimui aš taip pat patingėjau lyditi šokoladą,tai nusipirkau prekybcentryje Dr.Oetker šokolado glajų dviejų spalvų,balto ir juodo.Pakepinau anakardžio riešutus sausoje keptuvėje ir truputi pasmulkinau.Taigi ant jau pastovėjusio ir subrendusio torto užpyliau šokolado,užbarsčiau riešutų,dar truputi šokolado ir viskas tortukas paruoštas:-)
Skanaus....
Jei kyla koks klausimas galite drąsiai klausti būtinai atsakysiu.
Jo kalorijų bomba garantuota😃 Bet tikrai labai skanu😀
Tai jau tikrai😃
Atrodo skaniai! Vakare žiūrėti pavojinga 😃
Na jau torto pavadinimas, tai tikrai daug žadantis...😃😉