Tortas mylimam vyrukui

Tortas mylimam vyrukui

04. Jul 2020, 19:46 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Tortas šventei  ne konditeriui yra tikras iššūkis. Ir širdis ir rankos dreba, nes nori kad viskas gautųsi, bet bijai, kad sugadinsi. Kad bus arba neskanu, arba negražu, arba ir taip, ir taip....
Bet kai gamini su meile, visi nervai atsiperka, nes stengiesi ir dovanoji savo meilę.
Taigi, kaip ir visada, tortą sūnaus gimtadieniui gaminau pati. 
Temą buvau sugalvojusi jau seniau, tad torto toperius atsisiunčiau iš ali expresso jau seniai. Beliko tik tortą pagaminti ??‍♀️
Taigi, biskvitą dariau pagal savo pamėgtą kekso receptą. Biskvitas gaunasi purus, minkštas ir drėgnas, jo praktiškai nereikia laistyti.
2 kiaušiniai
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
100 g sviesto
200-250 g miltų
Sodos ir trupučio acto
Cukraus, priklausomai nuo norimo saldumo.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, dedame grietinę, majonezą. Vėl gerai viską išmaišome, tada pilame tirpintą sviestą. Vėl išmaišome. Beriame persijotus miltus. Pilame tiek, kad gautume grietinės tirštumo masę. Į ją pilame vieną arbatinį šaukštelį sodos, nugesintos šaukšteliu acto. Arba galite keisti sodą kepimo milteliais. Tada juos beriame į miltus.
Tortui dariau dvigubą porciją.

Pertepimui gaminau grietinėlės ir mascarponės kremą: 200ml grietinėlės + 250g mascarponės + cukraus pudra ( tiek, kiek saldumo norite).


Kad nepraskystų ir laikytų formą, dėjau želatinos. (5g brinkinau 50ml vandens).
Grietinėlę plakame iki standumo, po truputį berdami cukraus pudrą. Po to sudedame mascarpone. Gerai ir atsargiai išmaišome, supilame želatiną, ir vėl gerai išmaišome. Kuriam laikui dedame į šaldytuvą.


Gaminame kremą aptepimui/dekoravimui:
200 g sviesto + skardinė saldinto kondensuoto pieno. Į dalį kremo dėjau truputį maistinių dažų.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakame, kol masė pabals ir padvigubės, o gal net patrikubės. Tada supilame kondensuotą pieną ir vėl išpalakame. Kremą irgi statome į šaldytuvą. Beje, kremą pertepimui gaminame kitą dieną, nei surenkame tortą. Nes tortas bent jau per naktį turės pastovėti šaldytuve ir susigulėti. Geriau net parą. Maniškis nenusistovėjo, ir aptepimas truputį suskilo.

Torto surinkimas
Biskvitą šiek tiek laisčiau vandeniu su citrinos sultimis ir trupučiu aviečių uogienės, tada dėjau sluoksnį mascarponės kremo, vėl biskvitą. Į vieną iš sluoksnių dar išdėliojau supjaustytas braškes. Jei norite galima jų dėti į visus sluoksnius. Mascarponės kremo stipriai nesaldinau, nes aptepimo kremas su kondensuotu pienu jau yra labai saldus.
Surenkame tortą į kepimo formą. Man jos aukščio šiek tiek neužteko, tai pasidariau aukštesnį kraštą iš kepimo popieriaus.


Taip paliekame per naktį. O jau tada imamės dekoravimo.
Tortą ištraukiame iš formos ir aptepame sviestiniu kremu. Išlyginame paviršių. Jei nesigauna jo padaryti labai lygaus, nieko baisaus. Galite daryti tokį aptepimą, kad šiek tiek matytųsi biskvitas. Tai vadinamas nude aptepimas. Galima net apskritai neaptepti. Iš formos ištrauktas tortas jau gražiai atrodo. O jei norite uždengti viską, bet lygiai nesigauna, padarykite griovelius kaip aš :) galite su šakute, ar kokiu kitu įrankiu.

P.S.  auksinis nuvarvėjimas jau ne mano gamybos. Pirkau jau paruoštą Dr. Oetker. 


Ir viskas. Dekoruojame toperiais/ uogomis. Statome žvakutę ir švenčiame :)

O čia , nors ir kreivai, spėjau padaryti pjūvio foto :)