TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Stalo žaidimai...

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Stalo žaidimai...

16. Jul 2018, 21:32 jaldija jaldija

Mūsų šeimoje mėgstami stalo žaidimai. Tad visad atkreipiam į juos dėmesį parduotuvėse ar pasidomime naujovėmės internetiniuose puslapiuose.
O kadangi stalo žaidimai ne iš pigiųjų, naudojamės bet kokia galimybe juos pirmiausiai kur nors išbandyti. O tik paskui renkamės ir planuojame įsigijimą.

Labai džiaugiamės, kad mūsų mieste duris atvėrė mažutė ir jauki kavinukė, kurioje galima ne tik atsigaivinti ir pasmaližiauti, bet ir pažaisti stalo žaidimų.
Vienas iš mums labai labai patikusių yra “Tik tak...Bummm”.
Tai ne tik linksmas, bet ir lavinamasis žaidimas. Jis skatina mąstymą, lavina reakciją ir tikrai sukelia nemažai juoko.
Dar vienas privalumas, kad juo žaisti gali net visas būrys žaidėjų, iki 12 žmonių. Tad kuo daugiau, tuo sudėtingiau ir linksmiau.
Žaidimą sudaro kortelės ir bomba. Kortelėse užrašyta pradžia žodžio ( skiemuo iš kelių raidžių) . Reikia kuo skubiau sugalvoti žodį, kurio pradžią sudaro tos parašytos raidės,  tada perduoti tiksinčią bombą kaimynui, šis galvoja kitokį žodį iš to pačio skiemens ir kuo greičiau, kol nesusprogo bomba, perduoda ją kitam. Būna taip, kad susigalvoji tuos žodžius iš anksto, bet kai bomba patenka į tavo rankas šie žodžiai jau būna ištarti. Ir skubiai tenka sugalvoti kitą variantą. Bet kaip tyčia, joks tinkamas variantas neateina į galvą. Tada bomba sprogsta ir kortelę tenka pasidėti sau.

20180716213159-82322.jpg

20180716213223-11917.jpg

Žaidimą laimi tas, kuris surenka mažiausiai kortelių, arba kitaip sakant tas, kurio rankose mažiausiai kartų sprogo bomba.
Žaidimas tinkamas mokyklinio amžiaus vaikams ir jų tėvams.
Į ateities pirkinių sąrašą jau įtraukėme šį žaidimą. O gal koks Kalėdų senelis ims ir išgirs mūsų šį norą...