TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Rabarbarų pyragas

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Rabarbarų pyragas

30. Jun 2021, 12:22 jaldija jaldija

Rabarbarai man siejami su vaikyste. Pamenu kaip juos dažydavome į cukrų ir valgydavome, ir atrodė, kad tai didelis skanėstas. Arba pasigardžiuodami gerdavome rabarbarų kompotą. Kažkaip atrodo, kad vaikystėje viskas buvo skaniau….
Iki šiol, nieko negaminau iš rabarbarų, kažkaip ir noro nebuvo. Bet šiemet kažkaip užėjo nostalgija rabarbarams. O gal tiesiog atėjo supratimas, kad mano vaikai beveik užaugo, o net nežino kas tai yra rabarbarai.
Aišku nesitikėjau, kad jie ims juos krimsti pasidažydami cukruje. Bet bent pamatė ir sužinojo koks tai augalas.
Rabarbarų lapkočiuose yra gausu vitaminų C ir P, taip pat vitamino K, kuris organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą.
Be abejo, mano iškeptame pyrage tų vitaminų jau nebeliko, bet užtat geras skonis tikrai išliko.
Tešlai prireikė:
300 g. miltų
150 g. sviesto
150 g. cukraus (dėjau mažiau)
2 v.š. grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 a. šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui prireikė
500 g. nuluptų ir smulkiai supjaustytų rabarbarų
2 v.š. cukraus, šiek tiek vanilinio cukraus.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, burokine tarka įtarkuoti sviestą ir viską lengvai maišyti, kad sviestas apsiveltų miltais. Sudėti likusius produktus ir išminkyti. Tešlą suspausti į rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti 2 valandom į šaldytuvą, arba 30 minučių į šaldiklį.
Aš pasirinkau variantą į šaldytuvą, ir tikrai tai buvo neteisingas variantas. Tešla buvo per minkšta ir nesitarkavo. Teko tiesiog sutrupinti.
Susmulkintus rabarbarus apibarstyti cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Orkaitą įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Į skardą, burokine tarka  įtarkuoti du trečdalius tešlos, sudėti rabarbarus ir užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti 30 -40 minučių.


Tikrai labai skanus, gaivus pyragas. Cukraus dėjau mažiau nei nurodyta recepte.
Skanaus.