Laiko ratas sukasi, žiema užleidžia pozicijas pavasariui, rytoj užgavėnių šventė. Kad ir ne su linksmomis nuotaikomis, bet vis tiek liekame ištikimi tradicijoms ir kažką norime pasiruošti užgavėnių stalui. Šį kartą kepsime ne blynus, o spurgytes.
Šypsenai sukelti jos bus neįprastos išvaizdos,o primenančias paršiukų nosies galiukus…
Tokios spurgytės “knysliukai” papuoš mūsų stalą.
2 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
šiek tiek aliejaus
0.5 a. šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui
Sodą sudėti į kefyra ir išmaišyti. Kiaušinį išplakti su cukrumi, supilti kefyrą, po truputį dėti miltus,druską, įpilti šlakelį aliejaus. Suminkyti, jei tešla per skysta dėti dar miltų, turi nelipti prie rankų. Tik nepadauginti, nes jei tešla bus per kieta, spurgytės bus kietos.
Iškočioti maždaug 1 cm. storio lakštą, stikline spausti apskritimą, ir suformuoti nosies skylutes.
Virti aliejuje, išvirtas galima apibarstyti cukraus pudra. Mes to nedarome, kuo mažiau cukraus tuo sveikiau, tai kas, kad išvaizda šiek tiek nukenčia.
Gražios Jums pirmos pavasario dienos.
