TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ.  Kitoks parodų lankymas

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Kitoks parodų lankymas

14. Nov 2020, 14:40 jaldija jaldija

Negalime leisti, kad krantinas visiškai sustabdytų mūsų gyvenimą. Taip pakeičia, bet galima kažką veikti ir namuose, nuotoliniu būdu ir savarankiškai.
Net ir parodas galima lankyti .
Nevažiuojame toli, jas lankome savame mieste.
Štai aplankėme  piešinių parodą ” Meksikos mirties kaukės”. Nepasitenkinome tik tuo, kad apžiūrėjome. Grįžę pagilinome savo žinias internete. Kas tai yra, kodėl taip yra ir kada tai vyksta.
Trumpai apie tai ką sužinojome papasakosime ir jums. Taip apžiūrėta paroda įgauna visai kitokią prasmę.

Mirusiųjų diena,  vadinama Dia de Muertos, kuri švenčiama Meksikoje žinoma visame pasaulyje jau vien savo išskirtinumu. Tai ne liūdesio ir susikaupimo diena, kaip įprasta pas mus, tai šventė, kurios metu galima susitikti su mirusiais. Meksikos gyventojai tiki, kad šią dieną mirusiųjų sielos sugrįžta namo.Ši šventė trunka tris dienas, nuo spalio 30 iki lapkričio antros. Mirtis Meksikos gyventojams nekelia baimės ir liūdesio, mirtis yra vieno pabaiga ir kito pradžia. Todėl šią dieną dominuoja gėlės, spalvos, ryškios dekoracijos,  muzika. Tos dienos tampa festivaliu, kuris užlieja gatves, miestus ir kiekvienus namus.
Festivalio metu ir  jauni, ir  vyresni išeina į Meksikos miesto gatves ir jie atrodo kaip puošnūs skeletai. Žmonės keliauja pasveikinti mirusiųjų, neša jiems dovanas, maistą, gėrimus. Tradicijos tokios, kad tik taip, galima užtikrinti ramų gyvenimą ir iškeliavusiems anapilin ir gyviesiems.




Parodos šiuo metu eksponuojamos languose. Nedidukės tai parodos, bet tai proga ir galimybė pasivaikščioti.

Mūsų pasivaikščiojimai persikėlė į tamsųjį dienos metą. Po darbų ir po pamokų, jau nelabai suspėjame šviesiu  metu. Bet mūsų mažam miestely visai smagu ir jauku pasivaikščioti vakare. O dar padarėme atradimą, kad fotografuoti languose esančius piešinius daug lengviau tamsoje.
Smagu kai pasivaikščiojimai įgauna prasmę ir dar suteikia naujų žinių.

Gintarep Gintarep 14. Nov 2020, 22:54

Sudominote?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 14. Nov 2020, 17:04

Kaip įdomu!