Sakau, kad šie keksiukai dieviško skonio, todėl, kad juos mums iškepė sūnus. Nuo pradžios iki pabaigos gamino viską savarankiškai. Na tiesa, neiškenčiau, pasisiūliau suplauti indus.
Keksiukų kepimas buvo mokyklos namų darbų užduotis.
Pasidžiaugėm nuotolinio mokymosi privalumu. Turėjom progą stebėti šeimininkaujantį sūnų, taip pat galėjome pasmaguriauti.
Paprastai mūsų vaikinukas labai nemėgstantis fotografuotis šį kartą pats prašėsi nufotografuojamas, mat nuotraukos privalomos prie galutinio rezultato.
Keksiukų receptas labai nesudėtingas, pagaminimas labai greitas.Gaunasi purūs ir skanūs.
Ingredientai:
200 g kambario temperatūros sviesto,
200 g miltų,
3 kiaušiniai,
1 indelis saldaus kondensuoto pieno,
1 a.š kepimo miltelių,
2 a.š vanilinio cukraus,
Žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išplakti su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilti kondensuotą pieną ir plakti iki purumo. Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į sviesto masę, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti, kad masė būtų vientisa.
Kepti iki 170 ° temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min
Airidas nėra tas, kuris mėgsta sukiotis virtuvėje savanoriškai. Bet mokėti šį tą pasigaminti, nuskusti bulves, susiplauti indus privaloma mokėti.
Keksiukai gavosi šiek tiek per daug paskrudę, bet skonio vis tiek puikaus. Lauksime sekančios mokyklos užduoties.
Žinoma, patys tobuliausi - vaiko kepti!❤