TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ.  Kaip mes gaminome pienių medų

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Kaip mes gaminome pienių medų

25. Apr 2020, 14:42 jaldija jaldija

Šis laikotarpis, privertęs mus gyventi kitokiu ritmu, skatina  imtis įvairiausių veiklų, paįvairinančių krantino kasdienybę.
Žvelgiant pro langą, matome taip gražiai geltonuojančius laukus. Į juos bežiūrint ir sugalvojome, kad reikia pabandyti kažką pasigaminti iš pienių.
Ne, ne...Šį kartą tai ne darbelis, ne dekoracija.
Užsinorėjome kažko valgomo.
Pasvarstėme, paieškojome internete, ir sprendimas buvo ppriimtas:
-Gaminsime pienių medų.
Tai ne tik veikla, tai ir galimybė pasivaikščioti gryname ore, ieškoti tokios vietos kur nesutiksime daug žmonių, ir kurioje auga ekologiškos pienės.
Sudargo piliakalniai (Šakių rajone),  pasirodė būtent tokia, mums tinkama vieta.
Kadangi šį kompleksą sudaro ne vienas, o net keli piliakalniai, čia netrūksta nei pievų, nei šlaitų, kuriuose gausu  reikalingų pienių.
Pagal receptą, turime prisiskinti 400 pienių galvučių.

Tas skaičius iš pradžių atrodė bauginančiai didelis, bet iš tiesų tai planą įvykdėme labai greitai.
Kaip vyko tolimesni darbai.
Pienes reikia perrinkti, porai valandų paberti ant rankšluostuko, kad išsibėgiotų vabaliukai. Tada užmerkti į vandenį ir palikti parai.
Po paros dar kartą perplauti ir leisti nusivarvėti.  Užpilti vieną litrą vandens, įpilti dviejų išspaustų citrinų sultis, ir virti 20 minučių. Leisti atvėsti ir labai gerai išsunkti skystį iš pienių. Į gautą skystį supilti 1 kilogramą miltelinio cukraus. Paskutinis etapas tai virimas, užtrunkantis maždaug pusantros valandos. Kol skystis ima tirštėti. Sunku pasakyti, kokio tirštumo pats idealiausias medus būtų. Bet mes  nusprendėme, kad jis turi panašėti į tikrą skystą medų.
Toks mums jis ir gavosi. Gal pastovėjęs ilgiau jis dar labiau sutirštės. Nežinome…
Koks skonis? Saldus... Su karstelėjusiu žolelių prieskoniu. Savotiškai įdomus.
Tai, kad dedasi daug cukraus nežavi, bet tiesiog gurmaniškam paskanavimui tiks. Ir dar žiemą į čiobrelių bei liepžiedžių arbatėles tikrai bus suvartotas.
Pažvelkime kuo naudingos pienės mūsų organizmui. Pienėse yra daug vertingų mineralų: magnio, fosforo, kalio, kalcio, mangano, geležies, B grupės vitaminų, folio rūgšties. Tad jos ;labai tinka ir imunitetui stiprinti, ir jau užpuolus peršalimo , bei kitokiems negalavimams.

Jennysmith Jennysmith 27. Apr 2020, 21:03

Sveiki visi, mačiau komentarų žmonių, kurie jau yra gavę paskolą iš „Anderson Loan Finance“. Nuoširdžiai maniau, kad tai sukčiai, ir tada nusprendžiau kreiptis remdamasis jų rekomendacijomis, nes man tikrai reikėjo paskolos. Prieš kelias dienas asmeninėje banko sąskaitoje patvirtinau 12 000,00 USD sumą, kurios paprašiau verslui su 2% palūkanų norma. Tai tikrai gera žinia ir mielai patariu visiems, kuriems reikalinga tikra paskola ir kurie yra labai tikri, kad grąžins paskolą, susisiekite su jais el. Paštu. (faksas) +1 315-329-6320.

Jie gali jums paskolinti!
Susisiekite su ponu Andersonu
Paštas: andersonraymondloanfinance@gmail.com
Telefonas: +1 315-329-6320
Apsilankykite biure adresu @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240) ..
.....

floryte floryte 25. Apr 2020, 19:35

Belieka tikėtis, kad toje cukraus "bomboje" ir vitaminų iš žiedų privarvėjo!?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 25. Apr 2020, 17:58

O taip! Tikra cukraus bomba 😀 bet skonis visai geras. Ir tikrai šiek tiek primena medų 😀 manau, retsykiais pasmaližiauti ne bus nuodėmė!

Gintarep Gintarep 25. Apr 2020, 16:28

Jūsų paskatinti ir mes gaminsime. Bet mes gaminsime tik ketvirtadalį iš 100 pienių. Mano panelytė išgirdusi, kad reikės 100 žiedelių, pasakė, kad jai teks rinkti 2 dienas, bet vėliau nusistebėjo, kad tas 100 yra labai mažai. Net pasvarstė kiek šimtų yra supynusi į vainikus....