TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Gelgaudiškio dvaro pažintinis takas

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Gelgaudiškio dvaro pažintinis takas

28. Sep 2020, 00:34 jaldija jaldija

Gelgaudiškio dvaras, mūsų gimtojo miesto Jurbarko pašonėje. Ir tikrai gan dažnai mes čia užsukame pavaikštinėti tiek išpuoselėtoje dvaro teritorijoje, tiek pačiame dvare. Kuriame nuolat vyksta renginiai, rengiamos parodos. Tad visada galima pamatyti kažką naujo ir įdomaus.
Ir nors esame vaikštinėję po dvaro apylinkes niekada nekeliavome  pažintiniu taku.
Buvome aplankę vieną, kitą tako objektą, bet nuosekliai praeiti neteko.
Tad besibaigiant vasarai nusprendėme ištyrinėti šį maršrutą/
Šiek tiek nusivylėme. Planas atrodė gan aiškus, bet pradėję keliauti pasigedome nuorodų.

Kelionės pradžioje nusifotografavome tako planą, bet vis tiek daug kartų nuklydome  Daug takų, takelių,visi jie taip įdomiai kertasi ir kryžiuojasi tad, nors jei ir pasuksi ne į tą takelį, jis vis tiek išves į pagrindinį taką.

Tako ilgis maždaug 2,5 kilometro, bet mes ko gero nukeliavome daugiau, nes sukome ir klydome ne kartą.Aplankėme ąžuolų, maumedžių, kaštonų giraites.

Užkopėme į velnio kalną, stabtelėjome prie Acesoriaus kapo, užsukome į žvaigždę (aikštelę į kurią veda 8 takai iš skirtingų pusių).
Priėjome stebuklingą šaltinėlį, deja išdžiūvusį ir užakusį.

Dar priėjome tokį paslaptingą, paslaptimis dvelkiantį namelį, apie kurį neradome jokios informacijos.

Džiūgavom, nes visus punktus aplankėme, nors ir ne iš eilės. Viskas gerokai susidėvėję, aplūžę,visai nesitiki, kad teritorija  priklauso tam pačiam dvarui, kurio aplinka tikrai nepriekaištingai sutvarkyta.

O gal kaip tik gerai pabuvojom dviejuose skirtinguose pasauliuose, skirtinguose laiko etapuose:naująjame ir senąjame.
Po pasivaikščiojimo mišku, dar kartą pasivaikščiojome ir dvaro teritorijoje apžiūrinėdami naujai atsiradusias medines skulptūras.





Gintarep Gintarep 28. Sep 2020, 21:02

Medinės skulptūros gražu, bet gaila, kad jos neilgaamžės. Ir mes pastebėjome, kad su nuorodomis problema, kartais tenka pasitelkti žemėlapį iš mobilaus.