TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Gatvės menas mūsų mieste

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Gatvės menas mūsų mieste

24. Nov 2019, 23:57 jaldija jaldija

Kaip džiugu, kad paskutiniu metu ir Lietuvoje išpopuliarėjo aktyvaus laisvalaikio leidimo būdai. Įvairūs žygiai, pažintinės ekskursijos susilaukia vis daugiau dėmesio.
Gyvenant mažame mieste tokių renginių ne itin daug.
Bet kartais, sekdami kitų pavyzdžiu, patys susiorganizuojame teminį pasivaikščiojimą savo mažo miestelio gatvėmis. Atrodo visoa gatvės vaikščiotos išvaikščiotos ir  neturint tikslo, tikrai neįdomu paprasčiausiai išeiti pasivaikščioti.
Vis atkreipiamas dėmesys į gatvės meną, Tad  mūsų tikslas ir buvo atrasti mūsų mieste gatvės meno akcentų ir juos įamžinti.
Taip pasivaikščiojimas tapo įdomus ir informatyvus.
Negalime pasigirti itin meniškais vaizdais, bet ir šie kuklūs piešinukai  tikrai pagyvina mūsų miestą. Nėra jų ir itin daug, bet tikrai daugiau nei pasirodysim. Daugelis piešinių yra meno mokyklos mokinių ir mokytojų kūrybiniai darbai.
Todėl daugiausia jų randam bibliotekos, mokyklų teritorijose.
Štai šie piešiniai, vieni pirmųjų mūsų miestę papuošę pastato sieną. Jau tikrai prašosi atnaujinimo, nes skaičiuoja gal jau du dešimtmečius.


Šie pasakų motyvai puošia bibliotekos kiemelį. Ir itin smagu jame leisti laiką mažiesiems.


Maršrutas gavosi gana netrumpas. 


Labiausiai džiaugiausi tuo, kad tokiu tikslingu pasivaikščiojimu pavyko sudominti sūnų. 
Į kažką atkreipęs dėmesį vieną kartą, tai pastebėsi ir kitą kartą. Galbūt kitur, kitame mieste...

Gintarep Gintarep 25. Nov 2019, 21:35

Man su saulėgrąžomis labai gražus. Aš dažnai pagalvoju, o kodėl dailes mokyklų aukletiniams nėra skirtų sienų, jie jas nuolat atnaujintų, o mums būtų gražu.