Vyšnių derlius šią vasarą buvo gan gausus. Tad teko pasukti galvą kaip sunaudoti šias prisirpusias uogas.
Nusprendžiau pabandyti džiovinti. Paieškojau internete patarimų ir ėmiausi darbo.
Pagal internete rastą receptą reikia 2,5 kilogramų vyšnių ir 1 kilogramo cukraus.
Man pasirodė, kad tokiam kiekiui cukraus tikrai per daug. Todėl naudojau 3,5 kilogramus vyšnių ir nepilną kilogramą cukraus.
Eiga:
Iš vyšnių reikia išimti kauliukus ir užpylus cukrumi palaikyti 4 val.
Pasižiūrėjus, kad per tas 4 valandas net cukrus dorai neištirpo laikiau per naktį ir ilgiau.
Nupylus susidariusias sultis, reikia jas užvirti ir vėl supilti ant vyšnių.
Tada jau virti viską apie 10 minučių, nuolat maišant.
Nuvarvinus susidariusį sirupą, vyšnias dėti į džiovyklę.
Jau tikriausiai supratote, kad išdžiūvusių uogų liko tikrai nedaug.
Bet skonis mus sužavėjo. Natūrali uoga, šiek tiek rūgštoka, bet vis tiek labai skani.
Iš 3,5 kilogramų liko 600 gramų uogų. ir dar liko maždaug litras sirupo. Tad galima sakyt, kad ir uogienės tuo pačiu išviriau.
Rezultatas nenuvylė, todėl kartojau dar kartą.
Fantastika?Natūralus saldainiai?