TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ.  Advento kalendorius

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Advento kalendorius

01. Dec 2020, 08:45 jaldija jaldija

Pirmas žingsnis , kuris žengiamas mūsų namuose švenčių link yra advento kalendoriaus gaminimas.
Augo vaikai, keitėsi kalendoriai, bet nei vienais metais netoptelėjo mintis, kad jau gana. Na kaip gi mes be kalendoriaus.Jis vienija mūsų šeimą, gera kartu išsiaiškinti kiekvienos dienos paslaptį.
O paslaptis šiemet saugo puodeliai su karvytėmis, juk sekantys metai jaučio metai.
Turime namuose nedidelę tokių puodelių kolekciją, o suskaičiavus juos paaiškėjo, kad yra būtent 24. Tiek kiek reikia, taip ir kilo mintis panaudoti juos.

Airidas iš popieriaus, origami technika, išlankstė 24 žvaigždeles.Jie atstoja dangtelius, kurie pridengia tai, kas slepiasi viduje.
Mylimi mūsų puodeliai išsirikiavo ant palangės ir laukia kol bus žvilgtelta į kiekvieno vidų.

Advento kalendorius ir šventinė namų dekoracija, ir pramoga, ir šventinės dvasios įkvėpėjas.

Ką slepia mūsų advento kalendoriaus karvytės?
Mylima ši  maža karvyčių kolekcija, todėl, kad beveik visi puodeliai padovanoti mūsų draugų, ar artimų žmonių.
Pirmasis puodelis, nuo kurio ir prasidėjo mažutės kolekcijos istorija, yra šis, padovanotas Airidui už knygelių skaitymą.

Paskutiniu metu sūnus labai pamėgo žiūrėti filmus. Su šiuo pomėgiu susijusios ir advento kalendoriaus paslaptys. Tai nutrinamos kortelės, su pasiūlymu pažiūrėti filmą.

Nežinom kas slepiasi kortelėse, kokie filmai siūlomi pažiūrėjimui, tai taps mažute intriga. Galvojam gal susidėjus visas per savaitę rastas korteles pavyks išsirinkti filmą, kurį savaitgalį pažiūrėsime visi kartu. Įdomu, kiek filmų vaikas jau bus matęs. Kadangi sūnus paaugliukas tikimės, kad nebus netinkamų filmų. O galų gale, juk neprivaloma pažiūrėti kiekvieno. Tiesiog susipažinsime su daugiau filmų. Matytus filmus aptarsime vakarais kartu gerdami arbatą. Be abejo puodelis su karvyte būtinai bus panaudotas pagal paskirtį.
Kiekviename puodelyje yra po dvi korteles. Na o kadangi kortelėms nutrinti geriausiai panaudoti pinigėlį, jis taip pat yra įdėtas, kuris paskui papildys taupyklę.  Į taupyklę įkris  ne taip ir mažai, kasdien po 2 eurus.

Advento kalendoriaus paslaptis aiškinsimės vakarais, gerdami arbatą, todėl dar bus ir nedidelių užduotėlių visai šeimai. Kalendorius dovanos ne tik staigmenas Airidui, bet ir jaukius vakarus  kartu.

Gintarep Gintarep 01. Dec 2020, 09:36

Puiki idėja paaugliukams?

Kristina B. Kristina B. 01. Dec 2020, 09:31

Puiki mintis paaugliškam ir ne tik advento kalendoriui!