TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pasižvalgėme po Vilniaus kraštą

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pasižvalgėme po Vilniaus kraštą

24. May 2021, 10:22 jaldija jaldija

Jau jaučiame vasaros dvelksmą, matome ją gėlių žieduose, atsigavusioje ir sužaliavusioje gamtoje. Akys taip išsiilgusios gražių gamtos vaizdų, o mes išsiilgę savo pažintinių kelionių po Lietuvą.

Mums pavyko susiplanuoti trumputes atostogas ir nemažą ekskursinį turą po Vilniaus kraštą. Šiame krašte ko gero mažiausiai lankėmės ir tiek daug ko čia norėjosi pamatyti. Mūsų kelionė užtruko tris dienas, ir deja jų tikrai neužteko. Pasijutome tikrais turistais, kaip to jau buvome pasiilgę. Vieną nakvynę susiplanavome Kernavėje, kitą Trakuose.  Be Kernavės ir Trakų pasidairėme po Molėtus, Širvintus, Švenčionis, stabtelėjome Ukmergėje ir dar šen bei ten pakelėje. Beveik visi mūsų pasirinkti  lankyti objektai po atviru dangumi, tad  daug laiko praleidome gryname ore.

Nors prognozės žadėjo lietų, bet oras mums buvo palankus ir lietus nesužlugdė  planų. Atrodo tiek nedaug reikia, kad pasijustume laimingais. Ir pavargome ir pailsėjome tuo pačiu.

Savo kelionę galėtume pavadinti tik žvilgtelėjimu pro užuolaidos kraštelį, nes tiek daug dar reikėtų pamatyti ir aplankyti.
Įspūdžiais bandysime pasidalinti atsiromis dalimis. Galbūt neparodysime nieko naujo ir nematyto, o galbūt kam nors pamėtėsime idėją kur apsilankyti.