Ne kartą viriau spurgytes, jos mums visada skanu. Bet pagaliau atradau tobulų spurgyčių receptą.
Skonis nuostabus, pagaminimas gan greitas ir paprastas, spurgytės gaunasi su plona traškia plutele. Skanios tiek šiltos, tiek kitą dieną.
Reikia:
400 g, varškės
6 v. š. cukraus
12 v, š. su kaupu miltų
1 a. š. sodos ( nugesinti)
žiupsnelis druskos.
Varškę, cukrų, kiaušinius gerai ištrinti. Aš plakiau plaktuvu, kad įgautų vientisą masę. Sudėti druską, gesintą sodą.
Tada palengva dėti miltus. Tešla turi gautis smarkokai limpanti prie rankų. Kad ji mažiau liptų, ją ir rankas patepkite aiejumi.
Formuoti nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, rutulėlius. Virti aliejuje ant silpnos ugnies.
Galima kiek atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Bet mums to visai nereikia, pakankamai skoningos ir be papildomo cukraus kiekio.
Skanaus.

lšsisaugau, reiks artimiausiu metu dukrytei pasiūlyti
Bandysiu ❤️