Šitą patiekalą labai lengva pagaminti, nes jo iš esmės net nereikia gaminti. Receptą man pasakė draugė ir nuskambėjo jis man labai skaniai ir šiek tiek intriguojančiai.
Taigi, lašiša su avinžirniais.
Reikės:
Lašišos filė,
Konservuotų avinžirnių,
Saulėje džiovintų pomidorų,
Žaliųjų alyvuogių,
Konservuotų arba šviežių pomidorų,
Druskos, pipirų.
Aš dar įdėjau konservuotų kelmučių.
Čia tikrai nėra super sveikuoliškas patiekalas, nes, na, man konservai neatrodo labai jau geras maistas. Bet kartais, manau, galima leisti sau patingėti. Kita vertus, konservuotus avinžirnius galima pakeisti virtais, kelmučius šviežiais pievagrybiais.
Viską sudedame sluoksniais. Proporcijas darome tokias, kiek norime.
jei dėsite šviežius pomidorus, nulupkite odeles
Ant garnyro uždedame lašišą - tarsi dangčiu uždengiame. Lašišą dedame oda į apačią.
Pašauname į 180°C orkaitę or kepame apie 20 minučių. Kad neperdžiūtų žuvis.
Man patiko, tik galvoju, kad kiyą sykį žalias alyvuoges pakeisiu juodomis.
Jei mėginsit, pasidalinkit, ar patiko!
O taip! Mamoms 😀 mano vaikas, pvz., iš viso šito nevalgo nieko ??♀️
Na čia toks mamoms skirtas receptas...Vieni vaikai nevalgo alyvuogių, kiti - grybų, treti džiovintų pomidorų... 😀)
Skanaus
Aš panašiai gaminu man labai skanu