Tamsus periodas

25. Oct 2018, 20:44 Sabrina Sabrina

Be nuotraukos, nes čia nėra, ką rodyti.

Apie 2 mėnesius tęsiasi labai sunkus periodas, mažosios miegas labai prastas, keliasi maždaug kas valandą, su tėčiu visai atsisakė valgyt, kaip ir miegot, tad visi džiaugsmai tenka man. Jaučiausi tikrai pavatgus, bet, kad tiek, iki šios nakties nenumaniau.

Naktį atsibudo gal kokį 3 kartą, nepavyko iš karto užmigdyti, supau, jau atrodo užmigo, dedu šalia, ir vėl atsibudo. Po 3 tokio karto tiesiog pasidėjau ją rėkiančią šalia, vyras sako duok man pamėgint, ir tik jam paėmus pradedu isteriškai verkti su garsiais sriūbavimais ir be proto drebančiom rankom, sakau "patrauk ją, nenoriu". Vyras kiek išsigando, nes sakė, dar nebuvo manęs tokios matęs. O aš lekiu laiptais žemyn, atsisėdu kampe ant lovos, ir taip verkiu, kad net širdį duria. Rankos drebėjo ilgai. Nors nurimau gan greit, paskui pati ir dukrą užsimigdžiau. 

Ryte iš karto rašiau draugei psichologei, klaust kas čia nutiko. O ji nuramino, sako - pailsėk, būna taip, kai persitempi. Ir tikrai, turbūt per daug visko susidėjo. Iš namų viena nebuvau išėjus jau 2 mėnesius, tas nuolatinis nuovargis, dar savaitę trukę pykčiai su vyru ir stengimasis būti kuo geresne mama nedavė nieko gero. Reikia kiek pristoti. Nes vidinė būsena buvo klaiki. 

Sabrina Sabrina 26. Oct 2018, 19:42

Ačiū, mamos, už palaikymą! Nepraukiamas 2 valandų miegas daro stebuklus. 😀 Dabar belieka su drauge kur išlèkt, ir, tikiu, grįšiu "į save". 😀

jaldija jaldija 26. Oct 2018, 19:19

Laikykitės
Tai tikrai praeis. Juk tai laikinas periodas. Nesistenkite būti kuo geresne mama ( čia cituoju jus). Būkite tiesiog mama, mažylei tik to ir reikia. Juk pažymių niekas nerašo.
Būkite tokia mama, kuri pagalvoja ir apie save.Pašnekėkite su vyru , kartu raskite kokį nors variantą kuo jis galėtų jums padėti, palengvinti esamą situaciją. Kad jūs galėtumėte pailsėti.
Niekada nesakykite, kad išeities nėra. Yra, tik ieškokit, ne viena, o kartu su šeima, su artimaisiais.
Stiprybės🌷🌷🌷

RenataŪselienė RenataŪselienė 26. Oct 2018, 15:07

Laikykitės🌷 Šiai minutei svarbiausias darbas Jums-nurimti ir atsigauti. Jums reikia poilsio. Kokybiško, tikro poilsio, laiko sau. Savaitgalis "ant nosies". Perlipkite per save, ir palikite dukrytę vyrui. Jums laikas pravėdinti galvą, prisimenant, kad tik laiminga mama gali suteikti teigiamų emocijų savo vaikučiui. Taip jau yra, kad su vaikais sunkių etapų yra ir bus, bet jei Jūsų nuovargis kaupsis ir keliaus pirmiau vaiko, bus blogai, pirmiausia Jums. Linkiu pailsėti, atsipalaiduoti ir "grįžit" su teigiamomis emocijomis ir kupinai jėgu 😇