Išgirdus, kad svogūnų pyragą prancūzai valgo prie vyno, nusprendžiau pati pabandyti tokį iškepti :)
Taigi mums reikės:
1 kg svogūnų
1 kg miltų
mielių
sūrio
0,5 l pieno
alyvuogių (nebūtina)
prieskonių
Pirmiausia pasidariau tešlą: miltai, šiltas pienas, mielės, druska. Palikau ją pusvalandžiui, kad iškiltų.
Tuo tarpu susipjausčiau svogūną ir pakepiau.
Jau pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis, viena dalim išklojau skardą.
Tada sudėjau iškeptus svogūnus ir juos "užklojau" kita tešlos dalimi (dar truputėlį dėjau ir dešrytės, nes mažą gabaliuką šaldytuve radau:)
Ir įdėjau į orkaitę kepti. Kepa apie 30 min.
Užbarsčiau sūrio ir alyvuogių, ir dar keletui minučių įdėjau į orkaitę.
Vos gavau paragauti šiandien aš, nes mano šeimynai labai patinka jis :)
Skanaus!
O liuks receptas, spėju ryt ir išbandysiu 😀 👍
divka yra panasumo 😀
Manau, tai labai būtų panašu į picą, svogūnai,tešla, sūris.
O, koks įdomus receptas!Manau, sužinosiu, ar patiks, ar ne, tik pasigaminus ir pati pabandžius.Bet kaip įdomu...svogūnų pyragas...
laurora vyram prie alaus beveik viskas tiktu😃
prancuzai geria vyna, o lietuviai labiau alu 😀 jei patiekale yra lydyto surio ir svoguno, vadinasi tiks prie alaus 😉
svogunus megsta, bet jauciu toj vietoj nepatiks, reiks kada meginti😀
reiks gal kada isbandyti megstu svogunus tai turetu patikti ir pyragas😀
apie tavo 😃
reginut jei klausi apie mano mergyte tai ji auga puikiai 😉
nepatinka Linut svogunai? 😀 as apie vyra ir alu taipogi pamislinau 😃 beja kaip tavo mergyte auga?
fe😀kazkaip jauciu man bus neskanu😀
kai ieskojau recepto internete tai buvo parasyta apie 30 g mieliu va prisiminiau, bet as didesnem dozem viska dariau nes mano seimyna didele tai reikia daug daug skanaus pyrago 😀
regina mieliu tai as is akies idejau. taip apie puse pakelio sudejau nes du kart per savaite kepiau sita pyraga ir tas mieles ir sunaudojau 😀
laurora 😃 👍 gal tavo ir teisybe 😀 nors kaip ir rasiau prancuzai sita pyraga valgo prie vyno 😀 tai tu gerk vyna o vyras tegul su alum pabando 😉
jauciu, kaip tiktu mano vyrui prie alaus 😀
giedra, kiek mieliu?
Labai įdomus receptas 😀 Tikrai norėtųsi paragauti...
saunu....... gal siandiena ismeginti reikia. aciu uz recepta 😉
o as tai svogunus kaip obuolius valgyt galiu labai megstu 😀
Karolina, as nemegau ir svoguunu, kol neparagavau svogunu sriubos, net nesupratau kad svoguncikus valgau 😃