Šitą receptą radau vienos mamos bloge. Ir jis mums labai tiko, nes turėjome jau stipriai parudavusius bananus, kurių niekas nenorėjo valgyti, pusę avokado, kurio irgi niekam nebereikėjo, daug trupinių nuo prieš tai gaminto Medučio Ambasadoriaus bei pakelį sūrių sausainukų.
čia paaiškinu, kokie gi tie Medučio Ambasadoriaus lašktai, iš kurių liko trupinukų.
čia pats tortas, dar nepuoštas, jei bus įdomu parašykit, papasakosiu apie šį monstrą. Nes darbo tikrai su juo yra.
Taigi, sumaliau sausainukus, sumaišiau su torto trupinukais, įpyliau 100 g. išlydyto sviesto ( sausainių masės gavosi maždaug 200-250g).
Masę iškrėčiau į kepimo formą ir gerai suplojau. Tai bus mūsų torto pagrindas. Jį atidėjau į šaldytuvą.
Tuo metu gaminome drėgnają torto dalį. Blenderiu sumalėmę bananus ir avokadą, dėl stingimo dėjau želatinos (arbatinį šaukštelį brinkinau maždaug 50ml vandens). Dar prireikė šaukšto citrinos sulčių.
Viską sumaišiau ir užpyliau torto pagrindą. Pabarsčiau šaldytomis uogomis.
Skanumėlis! Ir išgaravo labai greitai! Pliusas - be cukraus! Minusas - sausainiai - tešla gi kaip ne kaip :) pilnam sveikuoliškumui pagrindą reikėtų gamintis iš riešutų ??