Sveika lieknėjanti: apie tikslus

Sveika lieknėjanti: apie tikslus

13. Jan 2016, 23:39

Sveiki.

Esu Mama Lina. Du kartus mama. Auginu du nuostabius sūnelius, kurie gimė vienas po kito, mažyliui dabar beveik 6 mėnesiai, vyresnėliui 2,5m. Taigi tuoj bus 3 metai kai esu ypač mama: pagrindinis darbas – ugdyti dorus ir protingus vyrus.

Nesitikiu, kad mane suprantančių bus daug, tačiau prijaučiančių manau rasiu. Šis blogas bus apie mano (o tuo pačiu ir šeimos) pasikeitusią ir besikeičiančią mitybą, kaip vyras išgyvena be keptų bulvių, vaikai be baronkų, o aš be to, ką valgydavau anksčiau. Taip pat apie sunkumus, su kuriais susiduriu, apie lūžius ir atsitiesimus, apie tikslo siekimą, aptariant tai, kas pasiekta, išmokta ir ko dar reikia išmokti.

Tikiuosi rasti prijaučiančių. Po daug bandymų dabar suprantu, kad geriausia motyvacija MAN yra žinių dalinimasis su kitais. Pastebėjau, kad labai gerai jaučiuosi patardama savo mamai, ką reiktų valgyti per Kūčias, kaimynę pavaišindama „sveiku“ pyragu ar „išrašydama pipirų“ draugei už netinkamą mitybą. Jau vien dėl to, kad man pačiai viskas yra taip nauja!! BET man kolkas reikia ypatingos priežiūros ir, kad kasnors karts nuo karto „pipirų išrašytų“ (yra tinkamesnis pasakymas, bet apsistosiu ties šiuo).

Trumpai drūtai: per tris mėnsius jau numečiau 10 kg pakeitusi kai kuriuos dalykus mityboje. Pati maitinu mažyli. Taip pat daugiausiai laiko praleidžiu namie, neisšvengiamai gyvenu virtuvėje. Kas toliau:

_pasikartoti ir pasidalinti tuo, ką sužinojau svarbaus, tik labai paprasta „mamiška“ kalba, neišsiplečiant;

_numesti dar 20 kg. Iki vaikučio krikštynų. Jas planuoju liepos mėnesio gale, taigi turiu 6 mėnesius. Ir labai tikiuosi, kad datos nukelti neprireiks :)

_atrasti motyvacijos sau ir įkvėpimo kitiems;

_pasipildyti žinių bagažą.

 

Nekantrauju tęsti. Rašyti apie siaubingus dalykus, kuriuos valgome ir duodame vaikams, apie kainas, apie atradimus, apie dalybas, apie stiklainius, apie apsisprendimą, apie saldumynų poreikį ir visokius kitokius dalykus.

Iki.

Mama Lina

14. Jan 2016, 22:56

Ačiū už palaikymą, greit susirašysim!

14. Jan 2016, 22:55 Goda_Mamyciuklubas.lt

Apie parūkytas dešrytes aš dar nesu girdėjus...matyt kad su vaikų mokykla nesusidūrus...bet apie darželio maistą ir mielinius blynus, kuriuos pabarsto cukrumi tai turiu ką pasakyt...tai dar parašysiu 😀 Matot, Goda, Jūs "kankinat" ir "liepiat" 😀 gal kažkaip kitaip reikia pateikti tuomet? Mano šeimoj pilnagrūdžių miltų nieks net neatskiria tiesa sakant, o tų patiekalų kur galėtų įtart kažką keisto as turbūt visai negaminu. O jogurtas pas mus yra jogurtas - natūralus su šaldytom uogom. O tie pirktiniai tai čia "skanėstai", mes taip vadinam. Dar sūreliai prie jų priskiriami. Čia kai reikia palepinti vaikiukus arba kai noras labai labai didelis juos aplanko 😀 Padiskutuosim

14. Jan 2016, 22:46 lenuskin

Ačiū už palaikymą! Jooo...atsisakyti yra sunkiausia...bet kažkaip jau keli metai kaip sėmingai atsisakiau bet kokio alkoholio - ir visai netraukia 😀 kava as geriu tik kavinėse - tai tiiikrai ne kasdien. Bet yra vienas pats sudėtingiausias dalykas, kurio būtinai reikia atsisakyti, bet kolkas vis palūžtu...tai - cukrus. Jau senai nebevartojam to balto cukraus...bet jo yra VISUR. Va čia tai narkotikas ☹ Aš dar apie tai būtinai parašysiu, tai ir duona, ir mėsos produktai, ir pieno produktų daugybė,,,žodžiu cukrus man gyvenimą gadina 😀 Sėkmės ir toliau apseiti be kavos 😀

ausryte12 ausryte12 14. Jan 2016, 17:46

Įdomu įdomu! lauksim blogų, nes ir mūsų šeimoje reikia kardinalių pokyčių mitybos klausimu. Šiuo metu mintys tokios, kaaaaiiip pritaikyti mitybą 4 asmenų šeimai, kuomet poreikiai ypač skiriasi? Lauksim straipsniukų labai! 😀

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 14. Jan 2016, 14:37

Didžiausios sėkmės siekiant tikslo!

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 14. Jan 2016, 09:37

Aš jau iškart įsirašau į prijaučiančių sąrašą. Kankinu vyrą ir vaikus pilnagrūdžiais miltais, neperku ir neįdedu į mokyklą parūkytų dešryčių (o taip, patikėkite, maniškė be to būna viena iš nedaugelio) ir liepiu valgyti natūralų jogurtą, o ne tą rožinį su gražiais kiškučiais, kačiukais ar saldainiukais.
Lauksiu jūsų blogų ir galėsim diskutuoti 😀