Super tortas "tinginys"

Super tortas "tinginys"

14. Aug 2019, 13:24 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Tortas gimė sunkiai... dėl tam tikrų klaidų patęžo forma, bet skonis nuo to nė kiek nenukentėjo!

Ar mėgstate tinginį? O mascarpone? Želė arba rududu? O dabar įsivaizduojame, kad viskas kartu!

Tortas tinginys, nes jo pagrindas - tinginio pyragas. O dar todėl, kad labai greitai pagaminamas. Sunkiau tik su puošimu.

Taigi, tinginio receptą turbūt žinote visos, o dar kiekviena šeimininkė turi savo paslapčių. 

Apvalią ( bet nebūtinai) 30cm formą išklojame tinginio mase. Suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą.

Tada miksuojame skanųjį įdarą: 

1kg mascarpone sūrio

Cukraus pudros stiklinė arba pagal skonį,

200ml grietinėlės

10g želatinos. Mano manymu per mažai, nes masė patęžo. Gal dėl to, kad i ją dar dėjome želė gabaliukus. Taigi apsidraudžiant rekomenduoju dėti 15g želatinos.

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra iki putų, tada sudedame mascarpone, dar paplakame, kad viskas susimaišytų, galima įdėti vanilės ekstrakto.  Atsargiai įmaišome išbrinkusią ir ištirpintą želatiną, svarbu, kad nebūtų gumuliukų ir nebūtų karšta. Jei norite, į masę atsargiai įmaišykite norimų priedų ( tai gali būti riešutai, galbūt braškės, mes pasirinkome želė). Atsargiai permaišome. Visą masę pilame ant mūsų tinginio pado. O ant viršaus dedame torto biskvitą. Galite kepti pačios, galite nusipirkti paruoštą. Tada jau gausus visiškas tinginys.

Viskas. Dedame nakčiai į šaldytuvą.

Tortui tortiškumo priduoda puošimas. Jei torti nepuošime, turėsime tiesiog pyragą. Mūsų tortas buvo skirtas gimtadieniui. Gaminome baltojo šokolado glajų. Norėjosi išgauti rausvą spalvą, tad į ištirpintą šokoladą (200g) dėjome maistinių dažų.

Juos galite rasti visose didesnėse parduotuvėse. Bent jau pagrindines spalvas.  Beje, kad šokoladas būtų pakankamai skystas užpylimui, skiedėme jį su šlakeliu grietinėlės. Žiūrėkite pagal konsistenciją. Baltojo šokolado tirpinimo niuansai jau atskira istorija. Svarbu neperkaitinti, nes sušoks į gumulus ir teks viską pradėti nuo pradžių. 

Gautą glajų pilame ant jau iš formos ištraukto torto ir vėl paliekame stingti.

Puošėme valgomais drugeliais. Juos galima įsigyti konditerinių prekių parduotuvėse. Rinkinio kaina apie 2-4 euro, priklausomai nuo drugelių kiekio ir dydžio.

Skonis beprotiškai fantastiškas. Aš galbūt tik jei būtų įmanoma ur ant viršaus dėčiau tinginį. Deja, nesigauna fiziškai jo užkelt ant mascarponės masės.

Rezultatas gal ir nepretenduoja į tortų topus, nes darė neprofesionalai ir pirmą kartą dirbome su baltu šokoladu, bet šventinis ir "drugeliškas"