"Šuolio metai" - knyga pažadukams

"Šuolio metai" - knyga pažadukams

10. Dec 2020, 20:20 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Paskutinis metų mėnuo - tai ne tik Kalėdų stebuklo laukimas, bet ir naujų pažadų maratono laikotarpis.
Imame sau žadėti įvairius dalykus. Nuo sausio pirmos mes: pradėsime sportuoti, pakeisime darbą, susiimsime keisti savo blogus įpročius, daugiau laiko skirsime asmeniniams santykiams, keliausim, sveikai maitinsimės ir taip toliau.
Na ir kiek iš tų pažadų mes įvykdome? 
Net jei nuo pat pradžių sąžiningai laikomės savo susigalvotų įsipareigojimų, po truputį entuziazmas gęsta, vis mažiau ir mažiau stengiamės ir randame vis daugiau pasiteisinimų ir nukeliame terminus. Kol galiausiai suvokiame, kad pažadai vėl liko pažadais. Bet va kitais metais! 


Žodžiu viskas nuo pradžių.
O dar būna taip, kad negalime apsispręsti, ko apskritai norime ir kaip to pasiekti. Ir tai ne būtinai.susiję subtingėjimu ar valios neturėjimu.

Šiaip jau manau, kad nei knygos nei seminarai ar dar kažkas mums nepadės, jei patys nesukaupsime valios ir nepadėsime patys sau. Bet juk mes ne visažiniai. Tad nors knygos ir nepadarys stebuklo už mus, jos gali padėti save motyvuoti ir pasakyti, o ką gi ir kaip galėtume daryti.


„Šuolio metai: kaip maži žingsniai gali atvesti iki milžiniškų pokyčių“ yra ta knyga, kuri gali padėti. 
Man labai patiko, kad autorė nepilsto iš tuščio.į kiaurą  operuodama sausomis teorijomis, bet pasakoja savo pačios istoriją. 

"Kelis pastaruosius metus praleidusi Danijoje, besiaiškindama laimingiausios pasaulio šalies paslaptis, Helen Russell supranta, kad atėjo laikas grįžti į Didžiąją Britaniją. Bent jau taip ji mano. Maždaug. O gal tai labai nevykusi mintis?

Kaip ir dauguma mūsų ji vargsta negalėdama apsispręsti ir kenčia nuo pokyčių baimės. Taigi ryžtasi vieneriems eksperimentų metams: atlieka visų gyvenimo sričių reviziją, mokosi atvira širdimi priimti pokyčius, stengiasi nemindžikuoti, kai reikia priimti sprendimus.

Helen Russell radaras nukrypsta į besikeičiančias darbo sąlygas, dinamiškus santykius su kitais žmonėmis, ryšio su savo kūnu, pinigais paieškas ir kitus gyvenimo gerovės klausimus. Knygos autorė su jai būdinga inteligencija, saviironija ir humoru tyrinėja, ką gero duoda naujos pradžios, aiškinasi lengvai apsisprendžiančių žmonių paslaptis ir, padedama įvairiausių sričių ekspertų, gilinasi, kaip pokyčių naudą paversti ilgalaike. Jos atvertos praktinės gyvenimo pamokos gali įkvėpti ar padrąsinti tuos, kam pokyčiai jau beldžiasi į duris, o pokyčių nelaukiantiems – tiesiog įnešti į kasdienybę šiek tiek magijos ir gaivos."


Tikrai įdomi knyga. Parašyta su humoro jausmu. Daug tiesų gal jau ir girdėtos ar bent nujaučiamos, tačiau daug ir naujų (bent jau man) dalykų.


Pvz., ar teko girdėti apie OCEAN testą arba Sąsajų diagramą.


Pabandžiau padaryti ir tą ir tą ir sužinojau apie save kažką naujo. Padėjo išsigryninti kai kuriuos savo norų ir polinkių aspektus.

testo pavyzdys

 

Sakyčiau, puiki dovana po egle. Ypač tiems, kas eilinį kartą sau kažką žada!
Už dovaną dėkoju Mamyčių klubui ir Vagos leidyklai!